Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İki ülke arasında peçete krizi! Fransa, Rusya'nın iddialara cevap verdi

İki ülke arasında peçete krizi! Fransa, Rusya'nın iddialara cevap verdi
Başlık ResmiIki ülke arasinda peçete krizi! Fransa, Rusya'nin iddialara cevap verdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Telegram kanalında yaptığı paylaşımla Fransa, Almanya ve İngiltere liderlerini uyuşturucu kullanmakla suçladı. Zakharova, "Bir Fransız, bir İngiliz ve bir Alman trene bindi ve kafayı buldu" ifadelerini kullanarak, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Merz ve İngiltere Başbakanı Keir Starmer'in Ukrayna'ya giderken çekilen bir video görüntüsünü paylaştı.

Kaydet
a- | +A

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ukrayna'ya giderken trende kullandığı peçete, Fransa ile Rusya arasında büyük bir diplomatik krize yol açtı.

BAKMADAN GEÇME
Macron, Merz, Starmer ve Tusk Kiev
HABER

Macron, Merz, Starmer ve Tusk Kiev'e gidiyor! Rusya'ya '30 günlük ateşkes' çağrısı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Telegram kanalında yaptığı sansasyonel bir paylaşımla Macron, Almanya Başbakanı Olaf Merz ve İngiltere Başbakanı Keir Starmer'i "uyuşturucu kullanmakla" suçladı.

https://x.com/Megatron_ron/status/1921608285419143354

ELYSEE SARAYI'NDAN "PEÇETE" AÇIKLAMASI

Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı Elysee, sosyal medya üzerinden yayınlanan görüntülere ilişkin hızlı bir açıklama yaparak iddiaları yalanladı. Açıklamada, masanın üzerindeki beyaz nesnenin "kokain poşeti" değil, sıradan bir "kağıt peçete" olduğu bilgisini aktardı.

İki ülke arasında peçete krizi! Fransa, Rusya'nın iddialara cevap verdi - 1. Resim
Başlık Resmiİki ülke arasında peçete krizi! Fransa, Rusya'nın iddialara cevap verdi - 1. Resim


Fransız yetkililer, görüntülerin manipüle edildiğini savunarak, bu iddiaların "Fransa düşmanları" tarafından yayılan "sahte haber" olduğunu vurguladı. Elysee, ayrıca videonun Macron, Merz ve Starmer'in Kiev'e doğru yol aldığı sırada çekildiğini doğruladı.

Fransız haber portalı Freelance Infos görüntülerde, gazetecilerin içeri girmesi üzerine Macron'un masanın üzerindeki peçeteyi kaldırdığı, Merz'in ise 'kaşık' olduğu öne sürülen nesneyi eline aldığını yazdı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.