Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İlham Aliyev: KKTC bayrağı dalgalanmalıdır ve dalgalanacaktır

İlham Aliyev: KKTC bayrağı dalgalanmalıdır ve dalgalanacaktır
Fotoğraf Başlığı Ilham Aliyev: KKTC bayragi dalgalanmalidir ve dalgalanacaktir

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, KKTC bayrağının ülkesindeki etkinliklerde dalgalanacağını söyledi. Türk Devletleri Teşkilatı Afet ve Acil Durum Yönetiminden Sorumlu Bakanlar 2. Toplantısı’nın öncesinde konuşan Aliyev, "KKTC bayrağı dalgalanmalıdır ve dalgalanacaktır" dedi.

Kaydet
a- | +A

Azerbaycan, Ermenistan’ın provokasyonlarına karşılık olarak sınır bölgesine askeri yığınak yaparken, önemli bir zirveye de sahne oluyor. Bakü, Türk Devletleri Teşkilatı Afet ve Acil Durum Yönetiminden Sorumlu Bakanlar 2. Toplantısı’nın ev sahipliğini yapıyor.

Toplantı öncesinde düzenlenen kabulde konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev önemli bir açıklamada bulundu. Aliyev yaptığı konuşmada, "Kıbrıs Türkü kardeşlerimizi selamlıyorum, bayrakları burada da dalgalanacak" dedi.

Aliyev, devamında, “Etkinliklerimizde elbette KKTC bayrağı dalgalanmalıdır ve dalgalanacaktır. Azerbaycan, tüm Türk dünyasında birleşen kardeşlerimizin her zaman yanında olmuştur.

Son zirve toplantısında KKTC'nin TDT'ye 'gözlemci' olarak seçilmesi, son derece memnuniyet vericidir. Bu vesileyle tüm Türk kardeşlerimizi yürekten kutluyorum.” İfadesini kullandı.

KKTC, Türk Devletleri Teşkilatı 9. Liderler Zirvesi'nde Türkiye'nin büyük desteği ile teşkilata gözlemci üye olmuş ve kendisine uygulanan uluslararası tecridi diğer Türk devletlerinin desteği ile bozmuştu.

TATAR'DAN ALİYEV'E TEŞEKKÜR

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bayrağa ilişkin karar dolayısıyla Aliyev'e teşekkür etti.

Tatar, "Açıklamalarından dolayı Cumhurbaşkanı Aliyev'e teşekkür ediyor, kardeşliğimizin ve iş birliğimizin ilelebet sürmesini temenni ediyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Bakü ile ilişkilerin gelişerek devam etmesini diledi.

TÜRK DEVLETLERİ BİR ARAYA GELDİ

Aliyev'in konuşma yaptığı kabulde TDT Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev, Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanı Kemaleddin Haydarov, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kazakistan Olağanüstü Haller Bakanı Sırım Şariphanov, Kırgızistan Olağanüstü Haller Bakanı Boobek Ajikeev, Özbekistan Olağanüstü Haller Bakanı Abdulla Kuldaşev ve KKTC İçişleri Bakanı Dursun Oğuz yer aldı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BAKMADAN GEÇME
Aliyev
HABER

Aliyev'den Fransa'ya sömürgecilik tepkisi: Geçmişi hatırlattı, özür çağrısı yaptı!

Bakan Fidan
HABER

Bakan Fidan'dan Karabağ övgüsü: Türk dünyasının zaferi olarak görüyoruz

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.