İlk Çin kruvaziyeri deneme seferinde

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İlk Çin kruvaziyeri deneme seferinde

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Geçtiğimiz aylarda ilk yerli üretim yolcu uçağı ‘C919’ ile ticari seferlere başlayan Çin, bu kez Adore Magic City isimli bir kruvaziyer (büyük gezinti gemisi) üretti.

Gemi, 1300’e yakın mürettebatı ve deneme seferine davet edilen farklı ülkelerden yolcularla deneme seferi yaptı. Şanghay’dan demir alan gemi, bir gün sürecek deneme seferinin ardından limana geri dönecek. Bir deneme seferi daha yapması beklenen geminin, 1 Ocak 2024’te ilk ticari seferine çıkması planlanıyor. Şanghay Vaygaoçiao Gemi Yapım Şirketi tarafından üretilen gemi, 323 metre uzunluğu ve 135 bin 500 ton ağırlığıyla, 5 bin 246 yolcu taşıma kapasitesine sahip. 2 bin 125 yolcu kamarasının bulunduğu 16 katlı dev gemide, 40 bin metrekare ortak hayat alanı bulunuyor. İngiliz-Amerikan kurvaziyer operatörü Carnival için üretilen gemi, Japonya’dan Güneydoğu Asya’ya kadar olan bölgedeki kruvaziyer seferlerinde kullanılacak.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...