İmparator Nero'nun kayıp tiyatrosu Roma'da bir otelin altında bulundu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İmparator Nero'nun kayıp tiyatrosu Roma'da bir otelin altında bulundu

DÜNYA Haberleri

Arkeologlar, daha önce yalnızca antik metinlerdeki sözlerden varlığı bilinen mekandaki 'olağanüstü buluntuları' ortaya çıkardı.

Antik Roma metinlerinde bahsedilen ancak asla bulunamayan bir imparatorluk tiyatrosu olan Nero's Theatre'ın (Nero'nun Tiyatrosu) kalıntıları, Roma'da yer alan Four Seasons otelinin bahçesinde keşfedildi. The Guardian gazetesinin aktardığı bilgilere göre arkeologlar, freskli Rönesans binasında planlanan yenileme çalışmalarının bir parçası olarak 2020'den beri Palazzo della Rovere'nin duvarlarla çevrili bahçesinin altında derin kazılar yapıyorlardı.

Leonardo Visconti di Modrone, düzenlediği basın toplantısında, söz konusu buluntuların otel zinciri Four Seasons'ın bahçesinde bulunduğunu doğruladı. Haberlerde, otelin 2025'te açılmasının planlandığı bahsedildi. 

NADİR PARÇALAR BULUNDU

Yetkililer, imparatorluktan 15. yüzyıla kadar Roma tarihinin bir dönemine nadir bir bakış sağladıkları için bulguların "olağanüstü" olduğunu söylediler. Keşifler arasında, Roma'da bu dönem hakkında çok az şey bilindiği için sıra dışı olan 10. yüzyıla ait renkli cam kadehler ve çanak çömlek parçaları bulunuyor. Baş arkeolog Marzia Di Mento, daha önce bu döneme ait sadece yedi cam kadehin bulunduğunu ve bu alanda yapılan kazılarda yedi tane daha ortaya çıktığını belirtti.

Ayrıca arkeologlar mermer sütunlar ve altın varakla süslenmiş sıva buldu. Antik Romalı yazar ve filozof Yaşlı Pliny'nin metinlerinde atıfta bulunduğu Nero Tiyatrosu'nun gerçekten de Tiber Nehri'nin hemen dışındaki bölgede olduğu sonucuna vardılar.

Yetkililer, taşınabilir eski eserlerin müzeye kaldırılacağını, tiyatro yapısının kalıntılarının ise tüm çalışmaların tamamlanmasının ardından yeniden kapatılacağını söyledi.

(Kaynak: The Guardian) 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...