Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İndus Anlaşması çöktü mü? Hindistan, Pakistan'a su veren barajı kapattı

İndus Anlaşması çöktü mü? Hindistan, Pakistan'a su veren barajı kapattı
Fotoğraf Başlığı Indus Anlasmasi çöktü mü? Hindistan, Pakistan'a su veren baraji kapatti

Hindistan, nükleer silahlı komşusu Pakistan’a karşı en hayati kozunu oynadı. 1960'ta imzalanan İndus Suları Anlaşması'nı fiilen askıya alan Yeni Delhi yönetimi, Chenab Nehri üzerindeki Baglihar Barajı’ndan Pakistan’a giden su akışını durdurdu.

Kaydet
a- | +A

Hindistan, Cammu Keşmir’de yaşanan son terör saldırısının ardından Chenab Nehri üzerinden Pakistan’a su akışını kesti. 

Hint basını, Yeni Delhi yönetiminin bu kararı, iki ülke arasında su paylaşımını düzenleyen 1960 tarihli İndus Suları Anlaşmasının askıya alınmasının ardından uygulamaya koyduğunu yazdı.

BAGLİHAR BARAJI'NDA VANA KAPANDI

India Today gazetesinin haberine göre, Hindistan, Chenab Nehri üzerindeki Baglihar Barajından Pakistan’a olan su akışını durdurdu. İsmi açıklanmayan bir kaynağa dayandırılan haberde, Yeni Delhi’nin Jhelum Nehri üzerindeki Kishanganga Barajından da su akışını kesmeyi planladığı öne sürüldü.

PAHALGAM SALDIRISINDAN SONRA 11'İNCİ İHLAL

Keşmir’deki Pahalgam turizm beldesinde 22 Nisan’da silahlı kişilerin düzenlediği saldırıdan bu yana iki ülke arasında sınırda 11. kez çatışma yaşandığı bildirildi. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ardından Hindistan, Pakistan’a yönelik çeşitli diplomatik ve ticari yaptırımlar uygulamaya başlamıştı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.