İngiliz Savunma Bakanı: Rusya ile çatışma olursa Ukrayna'da İngiliz askeri olmayacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İngiliz Savunma Bakanı: Rusya ile çatışma olursa Ukrayna'da İngiliz askeri olmayacak

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere'nin Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı James Heappey, Rusya-Ukrayna krizine ilişkin, Rusya ile bir çatışma halinde Ukrayna'da İngiliz askerlerinin olmayacağını söyledi.

Rusya-Ukrayna gerilimi her geçen gün daha da tırmanırken birçok ülke, Rusya ve Ukrayna arasındaki tansiyonun düşürülerek krizi diyalog şeklinde çözülmesini umuyor. İngiltere ise gerilime dair önemli açıklamalarda bulundu.

İngiltere Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı James Heappey,  Rusya'nın Ukrayna'ya ansızın bir saldırı başlatmasına olanak sağlayacak topçu ve füze sistemlerinin yerini aldığından emin olduklarını belirtti.

'BİNLERCE UKRAYNALIYI EĞİTTİK'

Ukrayna'da yıllardır eğitim görevine katılan İngiliz askerlerinin olduğunu ve bu süre içinde binlerce Ukraynalıyı eğittiklerini aktaran Heappey, "Bazı savunma amaçlı tanksavar silah sistemleri sağladık ve bazı eğitmenler Ukraynalı askerlerin bu silah sistemleri konusunda eğitimine yardımcı olmak için ilerledi ancak Rusya ile çatışma olursa Ukrayna'da İngiliz askeri olmayacak."

Heappey, Sky News'e yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya ansızın bir saldırı başlatmasına olanak sağlayacak topçu ve füze sistemlerinin yerini aldığından emin olduklarını belirtti.

İNGİLİZ VATANDAŞLARINA ÜLKEYİ TERKETMELERİ İÇİN ÇAĞRI

Heappey, Rusya'nın Ukrayna'ya ansızın saldırabilecek bir aşamada olduğuna da vurgulayarak "İngiliz vatandaşları Ukrayna'yı mümkün olan her şekilde derhal terk etmeli ve yaz aylarında Afganistan'da gördükleri gibi herhangi bir askeri tahliye olasılığını beklememeli." dedi. 

Bakan Heappey, Ukrayna'daki İngiliz birliklerinin bu hafta sonu ülkeden ayrılacaklarına işaret ederek "Orada bir çatışma olacaksa Ukrayna'da asker olmayacak." ifadelerini kullandı.

İNGİLİZ BÜYÜKELÇİ HALA KİEV'DE KALIYOR

İngiltere'nin Kiev Büyükelçisi Melinda Simmons da Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Kiev'de kalıyorum ve orada çekirdek bir ekiple çalışmaya devam ediyorum. Büyükelçilik çalışmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...