İngiliz-Yahudi tarihçi Shlaim: Bu katliamın eşi benzeri yok

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İngiliz-Yahudi tarihçi Shlaim: Bu katliamın eşi benzeri yok

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail’in Gazze’yi içindekilerle birlikte ‘yok etmeye’ çalıştığını söyleyen tarihçi Shlaim “Bir şehir tamamen imha ediliyor, bir millet yok ediliyor. Böyle bir katliamın tarihte eşi benzeri yok” dedi.

İsrail kökenli Britanyalı tarihçi Avi Shlaim, İsrail-Filistin çatışmasını ve Filistinlilerin 1948’den bu yana devam eden yerinden edilme sürecini değerlendirdi.

Hamas’ın 7 Ekim saldırısına karşılık, İsrail’in kendini “savunma hakkı” olduğu argümanıyla Gazze’yi bombaladığını belirten Shlaim “İşgal ettiğiniz topraklardaki insanlara karşı kendinizi savunma hakkınız yoktur. Bu insanlar işgal altında ve silahlı direniş hakkı da dâhil olmak üzere direnme hakkına sahip” diye konuştu.

"KATLİAMIN VE ÖLÜMLERİN BOYUTU SOYKIRIMI DOĞRULAYACAK"

Saldırıların üç aydan fazla devam ettiğini hatırlatan Shlaim “Kesinlikle açık olan şey, İsrail’in Gazze Şeridi’nde etnik temizlik yaptığı ve inanıyorum ki katliamın ve ölümlerin boyutu, sivil yerleşim yerlerindeki kişilere ayrım gözetmeksizin yapılan saldırılar, soykırımı doğrulayacak. Bir savaşın soykırım olarak adlandırılabilmesi için uygulamanın yanı sıra soykırım niyetinin de olması gerekir ve İsrailli liderlerin açıklamalarında soykırım amaçladıklarına dair çok sayıda delil var. Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Gazze’de masum insan olmadığını söyledi. 7 binden fazla çocuk öldürüldü, onlar şüphesiz masumdu” dedi.

İngiliz-Yahudi tarihçi Shlaim: Bu katliamın eşi benzeri yok

"İKİNCİ NEKBE'Yİ GERÇEKLEŞTİRİYOR"

Shlaim şöyle devam etti: Gazze’de gerçekleştirilen yıkımın ve vahşetin boyutlarına baktığınızda, Gazze’nin tamamen imhası, evlerin yüzde 60’ının yok edilmesi, açlığın silah olarak kullanılması gibi eşi benzeri görülmemiş bir katliam görüyorsunuz. Bu durumda şu sonuçtan kaçınmak zor; İsrail bugün ikinci Nekbe’yi gerçekleştiriyor.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...