İngiltere alarma geçti: İran ajanı hapisten kaçtı, polis seferberlik ilan etti

Düzenleyen: / Kaynak: Daily Mail
- Güncelleme:
İngiltere alarma geçti: İran ajanı hapisten kaçtı, polis seferberlik ilan etti

DÜNYA Haberleri  / Daily Mail

İngiltere'de İran ajanı olmakla suçlanan terör şüphelisinin firarı, ülkede alarma neden oldu. Eski asker de olan Daniel Abid Halife'nin yakalanması için polis ekipleri seferberlik ilan etti. Halife'nin kamyonetin altında saklanarak kaçtığı belirtiliyor.

İngiltere’de İran ajanlığıyla suçlanan terör zanlısı eski asker Daniel Abid Halife, çarşamba günü Londra'daki Wandsworth cezaevinden firar etmesinden sonra hala yakalanamadı. İngiliz güvenlik güçlerini alarma geçiren firarinin yakalanması için seferberlik ilan edildi.

Bir dönem İngiliz ordusunda da görev yapan 21 yaşındaki terör zanlısının firarıyla ilgili de yeni detaylar ortaya çıkıyor. İngiliz basınına yansıyan bilgilere göre Halife, cezaevi mutfağından aşçı üniformasıyla çıkmayı başardığı ve tedarik kamyonunun altına saklanarak firar etmeyi başardığı bildirildi.

Firari ile ilgili açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Alex Chalk, Halife’nin kamyonun altına kendisini iple bağladığını tespit ettiklerini ifade etti. Chalk, firarın fark edilmesinden sonra kamyonetin durdurulup arandığını ve Halife’nin kullandığı iplerin bulunduğunu söyledi.

İngiltere alarma geçti: İran ajanı hapisten kaçtı, polis seferberlik ilan etti

KAÇTIĞI İPLER BULUNDU

İngiliz güvenlik güçleri, firarinin kamyonetin altında saklanarak kaçması nedeniyle yüzünden yanıkların oluşabileceğini belirterek, eczanelere uyarı yazısı gönderildi.

İngiliz basınına yansıyan haberlere göre güvenlik güçleri, firarinin Londra’nın merkezindeki Richmond Park’ı geçişlere kapatarak ve geniş kapsamlı arama başlattı. Ayrıca, terör zanlısının orduda edindiği yetenekleri kullanabileceği belirtildi.

Basına yansıyan güvenlik kamerası görüntülerinde, Halife’nin kaçtığı düşünülen kamyonetin cezaevinden 200 metre ileride görülüyor ancak firariye dair herhangi bir belirti olmadığı ifade ediliyor. Bu durumun kaçış üzerinde sır perdesi oluşturduğu belirtiliyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Daily Mail
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...