Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İngiltere binlerce temaslı vatandaşını uyardı, izole olun!

İngiltere binlerce temaslı vatandaşını uyardı, izole olun!

İngiltere'de koronavirüs uygulaması kullanan 600 binden fazla temaslı kişiye kendini izole etmesi için uyarı geldi.

Kaydet
a- | +A

İngiltere ve Galler'de Sağlık Bakanlığının geliştirdiği Covid-19 uygulamasını kullanan 600 binden fazla kişiye kendini tecrit etmesi gerektiğine dair bir uyarı mesajı gönderildi.Dört aşamalı plan dahilinde uygulanan koronavirüs kısıtlamalarının sonuncusunun 19 Temmuz'a kaldırıldığı İngiltere ile Galler'de, 14 Temmuz'a kadar olan haftada cep telefonu uygulamasıyla 618 bin 903 izolasyon uyarısı yapıldı. Bu kişilerden 607 bin 486'sının İngiltere'de diğerlerinin ise Galler'de olduğu belirtildi.

VAKALARDA YÜKSELİŞ DEVAM EDİYOR
Veriler, önceki haftaya kıyasla yüzde 17'lik artış meydana geldiğini ortaya koydu. Öte yandan, çok sayıda çalışanın kendini izole etmesi nedeniyle işletmelerin, tecrit uyarılarının ciddi personel sıkıntısına neden olduğu ve hizmetleri etkilediğine dair şikayetleri gündeme geldi.

TECRİT UYARILARI PERSONEL SIKINTISI DOĞURDU
Özellikle süpermarketler, çok sayıda personelin izolasyonu nedeniyle ürün kıtlığı yaşanabileceği konusunda uyardı. İş, Enerji ve Endüstriyel Strateji Bakanı Kwasi Kwarteng, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Uyarı alıyorsanız, kendinizi tecrit etmelisiniz. Zorluklar olduğunu biliyorum ve takip ettiğimiz eksikliğe ilişkin raporları görüyoruz ancak kurallar açık ve bence bunlara uyulması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

İngiltere'de dün 44 bin 104 Kovid-19 vakası tespit edilmiş, 73 kişi salgın nedeniyle hayatını kaybetmişti.

BAKMADAN GEÇME
İngiltere
HABER

İngiltere'de ciddi sağlık sorunu olan çocuklara Covid aşısı yapılacak

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.