İngiltere Sağlık Bakanı: Covid aşısı mecburi olmayacak

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
İngiltere Sağlık Bakanı: Covid aşısı mecburi olmayacak

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Covid aşısını mecburi hale getiren Avusturya ve Almanya'dan sonra gözler İngiltere'ye çevrildi. İngiltere'nin de benzer bir adım atması beklenirken İngiltere Sağlık Bakanı Covid aşısını mecburi kılmayacaklarını açıkladı.

Artan koronavirüs vakaları üzerine Avusturya 1 Şubat’tan itibaren Covid aşısı yapılmasını mecburi hale getirmişti. Almanya’nın da benzer adım atması bekleniyor. İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, ülkelerinde böyle bir mecburiyetin söz konusu olmayacağını ifade etti. Javid, “İnsanları aşı olmaya zorlamayı asla kabul etmeyeceğim. Aşıya ikna etmek çok daha iyi bir yöntem. Aşı olmak kişinin isteyerek yapacağı bir tercih olmalı” dedi.

KISITLAMA OLMAYACAK

Öte yandan Bakan, yılbaşını birlikte geçirebilmeleri için insanları Covid hatırlatma dozunu yaptırmaya çağırdı. Koronavirüs kısıtlamalarını yeniden getirmeyi de şu an için  düşünmediklerini belirten Javid, “Ama şartların bizi yeni tedbirlerle B Planı’na geçmeye zorlaması halinde biz de B Planı’na geçeriz” diye konuştu. Ülkede bu hafta 40 yaş üzerine hatırklatma dozu yapılmasına başlanacak. İngiltere'de dün 40.941 yeni koronavirüs vakası görüldü, enfeksiyondan 150 kişi öldü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...