İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace istifa etti: Yerine getirilen isim belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace istifa etti: Yerine getirilen isim belli oldu

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ukrayna'yı yapılan yardımlara "minnettar olmamakla" eleştiren İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, görevinden istifa etti. Başbakan Rishi Sunak'a istifa mektubunu sunan Wallace, ardından daha modern, kendine daha fazla güvenen ve daha iyi fonlanmış bir silahlı kuvvetler bıraktığını belirtti.

İngiltere’de 4 yıldır Savunma Bakanlığı’nı sürdüren Ben Wallace, görevinden istifa etti. Wallace, Başbakan Rishi Sunak’a yazdığı istifa mektubunda ardından daha modern, kendine daha fazla güvenen ve daha iyi fonlanmış bir silahlı kuvvetler bıraktığını belirtti.

Sunak, Wallace’ın istifasına ilişkin olarak "hükümetteki en zorlu görevlerde" çalıştığını ve "teşekkür ve saygıyla" ayrıldığını söyledi. Ayrıca, Rusya-Ukrayna savaşındaki rolüne de değinerek, "Ukrayna'ya askeri yardım toplamak için içerde ve dışarda hayati bir rol oynadın." dedi.

Beş başbakanın kabinesinde bakanlık görevinde bulunan Wallace, ilk olarak 2014 yılında David Cameron hükümetinde sözcü olarak atanmıştı. Wallace, daha sonra Kuzey İrlanda Bakanı, Güvenlik Bakanı ve Temmuz 2019'dan bu yana da Savunma Bakanı olarak görev yaptı.

İstifa eden Wallace'ın yerine Silahlı Kuvvetler Bakanı James Heappey, Hazine Baş Sekreteri John Glen ve Enerji Bakanı Grant Shapps'in getirildiği aktarıldı.

UKRAYNA'YI MİNNETTAR OLMAMAKLA ELEŞTİRMİŞTİ

Muhafazakâr Parti'nin en uzun süre Savunma Bakanlığı koltuğunda oturan milletvekili olan Wallace, temmuzda Vilnius'ta yapılan NATO zirvesinde Ukrayna'yı, yapılan yardımlar karşısında "minnettar olmamakla" eleştirmişti.

Ukrayna'ya savunma desteği sağlayan bazı müttefiklerin "minnettarlık" görmek istediklerini belirten Wallace, İngiltere'nin Ukrayna'ya silah sevkiyatı yapan çevrim içi satış şirketi "Amazon" olmadığını söylemişti.

Bu ifadesi üzerine eleştirilen Wallace, açıklamasından 3 gün sonra ifadelerinin yanlış anlaşıldığını söylemiş ve gelecek seçimde tekrar milletvekili adayı olmayacağını duyurmuş, bakanlık görevini bırakma isteğini de açıklamıştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...