İngiltere ile Ukrayna arasında ipler gerildi: Zelensky'den imalı "minnettarlık" göndermesi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İngiltere ile Ukrayna arasında ipler gerildi: Zelensky'den imalı "minnettarlık" göndermesi

DÜNYA Haberleri

Litvanya'da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'nde İngiltere ve Ukrayna arasında askeri yardımlar gerilimi yaşandı. Birleşik Krallık Savunma Bakan Ben Wallace'ın "Ukrayna'nın Batı desteği için daha fazla minnettarlık göstermesi ve müttefiklerine 'Amazon' gibi davranmayı bırakması gerektiğini" söylemesine Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky'den sert tepki geldi.

Vilnius'ta gerçekleştirilen NATO Liderler Zirvesi'nde Ukrayna ve İngiltere arasında "minnettarlık" krizi yaşandı.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, İngiltere ve Ukrayna arasında askeri yardımlar konusunda çıkan gerilim NATO zirvesinde tansiyonun yükselmesine sebep oldu.

ZELENSKY, İNGİLTERE'Yİ HEDEF ALDI

Litvanya'da gerçekleştirilen NATO Liderler Zirvesi'nin ana gündem maddelerinden biri de NATO'nun Ukrayna'ya desteği oldu. Ukrayna'nın adaylığına yeşil ışık yakan NATO'ya Rusya, "Çıkan kararlara karşılık vereceğini" belirtirken Batı cephesinde yepyeni bir gerilim ortaya çıktı.

İngiltere ile Ukrayna arasında ipler gerildi: Zelensky'den imalı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymir Zelensky, Ukrayna'nın Batı desteği için daha fazla minnettarlık göstermesi ve müttefiklerine 'Amazon' gibi davranmayı bırakması gerektiğini söyleyen Birleşik Krallık Savunma Bakan Ben Wallace'a sert bir yanıt verdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı, Vilnius'taki NATO zirvesinin sonunda düzenlediği basın toplantısında, "İngiltere'ye her zaman minnettar olduğumuza inanıyorum" dedi ve Batı askeri yardımı için 'başka nasıl' teşekkür edebileceğini sordu: "Bakan minnettar olduğumuzu başka nasıl ifade edebileceğim hakkında bana yazsın. Böylece sabahları kalkıp şükranlarımızı ifade edebiliriz." Zelensky'nin imalı sözleri bugün İngiliz medyasının en çok konuşulan konularından biri oldu.

WALLACE UKRAYNA'YA REST ÇEKTİ: İNSANLAR MİNNETTARLIK BEKLİYOR

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace Vilnius'taki NATO zirvesinde gazetecilere yaptığı açıklamada geçen yıl Ukrayna'ya yaptığı geziyi anlattı ve 11 saatlik bir yolculuktan sonra Kiev yönetiminin önüne askeri yardımlar için adeta 'bir alışveriş listesi' sunduğunu söyledi.

İngiltere ile Ukrayna arasında ipler gerildi: Zelensky'den imalı

İngiltere'nin Amazon teslimat hizmeti olmadığını söyleyen Wallace, Ukrayna'nın askeri yardımlar için minnettarlık göstermesi gerektiğini belirterek, "Ukraynalılara tavsiyem şudur: Bakın, ülkeleri kendi stoklarından vazgeçmeye ikna ediyorsunuz. Hoşunuza gitsin ya da gitmesin, insanlar biraz minnettarlık görmek istiyor" dedi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Hürrriyet gazetesi

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...