"İngiltere'nin göç politikası sömürge dönemi uygulamalarının izlerini taşıyor"

Düzenleyen:
- Güncelleme:
"İngiltere'nin göç politikası sömürge dönemi uygulamalarının izlerini taşıyor"

DÜNYA Haberleri

İngiltere'nin sınır gözetimi ve sınır politikası uygulamalarını hedef alan Newcastle'daki Northumbria Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Karolina Augustova, mevcut hükümeti sömürgecilik döneminde görülen politika ve uygulamaların aynısı takip etmekle suçladı. Göç konusunda uygulanması düşünülen "sert politikaların" başarısızlıkla sonuçlanacağını söyledi.

İngiltere hükümetinin tartışmalı "Yasadışı Göç Yasası" gibi göçmenlik politikası, Birleşik Krallık'ın sömürge döneminin izlerini taşıdığı gerekçesiyle uzunca bir süredir birçok akademisyen tarafından eleştiriliyor.

Anadolu Ajansı'na konuşan Newcastle'daki Northumbria Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Karolina Augustova, göçmenleri "yasadışı" olarak tanımlamanın sorunu hiçbir şekilde çözmediğini söyledi.

"Çoğu zaman hareket halindeki çoğu insan için yasal geçitler yok, bu yüzden sınırı geçmek ve sığınma talebinde bulunmak için bir şekilde geçmeleri gerekir. Bunu aşmanın hiçbir yolu yok" dedi.

İngiliz hükümetinin göçmen politikası protesto ediliyor

 

"SÖMÜRGE DÖNEMİ POLİTİKALARIYLA AYNI"

İngiltere'nin sınır gözetimi ve sınır politikası uygulamalarına değinen Augustova, "İnsanların araştırıldığını, yakalandığını, saldırıya uğradığını, sınır dışı edildiğini veya yasadışı bir şekilde geri itildiğini" söyledi.

"Bunlar sömürge döneminde gördüğümüz politika ve uygulamaların aynısı. İnsanlar sınırlarda bile öldürülüyor, teknelerde ya da denizde ölüme terk ediliyor."

SUNAK HÜKÜMETİ ELEŞTİRİLERİN HEDEFİNDE

Güney Asyalı etnik kökene sahip Başbakan Rishi Sunak ve İçişleri Bakanı Suella Braverman'a rağmen uygulanan sert politikalardan bahseden analist, “Beyaz olmayan topluluklardan gelen ve ailelerinin kolonyal göç geçmişi olan ve şimdi kendileriyle aynı durumda olan topluluklara zulmeden politikalar başlatıp pekiştiren insanların iktidarda olduğunu düşünmek gülünç” yorumunda bulundu.

SERT POLİTİKALAR MÜLTECİ KONUSUNDA ÇÖZÜM SAĞLAR MI?

"Tekneleri durdurun" planının mülteci hareketi durdurmayacağını söyleyen Augustova, "Sert politikaların göç hareketini engellediği başka hiçbir yerde görülmedi" dedi.

Aksine, bu politikanın insanları kaçakçılara çok daha fazla bağımlı hale getirdiğini ve muhtemelen insan ticaretine maruz kalma riskiyle karşı karşıya olduklarını vurguladı.

Kaynak: AA

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...