İran'dan İsrail'e çok sert uyarı: Yahudi devletine karşı yeni cepheler açarız

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:
İran'dan İsrail'e çok sert uyarı: Yahudi devletine karşı yeni cepheler açarız

DÜNYA Haberleri  / Ajanslar

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına sert tepki gösterdi. Abdullahiyan, Filistin direnişine destek verdiklerini belirterek, İsrail'in Gazze'deki saldırganlığa cevap niteliğinde, "Yahudi devletine karşı başka cephelerin açılması olasılığının mevcut" olduğunu vurguladı.

İsrail, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının 7 Ekim’deki ‘Aksa Tufanı’ operasyonu sonrasında 2 milyondan fazla sivilin yaşadığı Gazze Şeridi’ne yönelik ‘Demir Kılıçlar’ operasyonu başlattı. İsrail ordusu, Gazze’yi havadan ve denizden yoğun bir şekilde bombalarken, kara harekâtı için de hazırlıklar yapıyor. İsrail’in saldırılarında şu ana kadar bin 900 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirilirken İran’dan Tel Aviv’e sert tepki geldi.

İRAN’DAN İSRAİL’E SAVAŞ YAYILABİLİR TEHDİDİ!

İran Dışişleri Bakanı İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, bir televiyon kanalına yaptığı açıklamada, İran'ın "Filistin direnişine siyasi ve bilgi desteği sağlamaya devam ettiğini" söyledi. İranlı Bakan, İsrail'in Filistinlilere karşı devam eden saldırganlık ve savaş suçlarının yanı sıra Gazze ablukası ışığında, "Yahudi devletine karşı başka cephelerin açılması olasılığının mevcut" olduğunu vurguladı.

İslam devletlerinin İsrail tarafından işlenen suçlara müsamaha göstermemesi gerektiğini vurgulayan İranlı Bakan, sivillerin su ve elektrikten yoksun bırakılması ile Gazze'deki yerleşim alanlarının sürekli bombalanmasının savaş suçu olduğunun da altını çizdi.

Abdullahiyan, İran'ın "Filistin direnişine siyasi ve bilgi desteği sağlamaya devam ettiğini" de sözlerine ekledi. Abdullahiyan, "Filistin'i desteklemeye yönelik ortak bir stratejinin parçası olarak İran ve Suudi Arabistan arasında koordinasyon" olduğunu belirtti.

İran'dan İsrail'e çok sert uyarı: Yahudi devletine karşı yeni cepheler açarız

İSRAİL: HİZBULLAH İHA'LARINI VURDUK

Öte yandan İsrail ordusu Lübnan'ın güneyinden gelen Hizbullah'a ait insansız hava araçlarının (İHA) düşürüldüğünü duyurdu. İsrail merkezli Yediot Aharonot gazetesinin haberine göre, İsrail ordusunun dış medya sözcüsü Jonathan Conricus, İsrail'e gönderilen Hizbullah'a ait İHA'ları düşürdüklerini açıkladı.

GAZZE’DEKİ SİVİLLERE 6 SAAT SÜRE

İsrail Ordusu, Gazze'ye yönelik kara harekâtı için hazırlıklarını sürdürürken, 2 milyon insanın yaşadığı yerleşim birimindekilere 6 saatlik geçiş izni verdi. Filistinlilere, 10:00 -16:00 saatleri arasında güvenli geçiş izninden faydalanacağı ifade edildi.

İran'dan İsrail'e çok sert uyarı: Yahudi devletine karşı yeni cepheler açarız

İSRAİL'İN SALDIRILARINDA CAN KAYBI ARTIYOR

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun Gazze ve Batı Şeria'daki saldırıları sonucunda bin 900'ün hayatını kaybetti, 7 bin 696 kişinin de yaralandığını duyurdu. Hayatını kaybedenler arasında 600'den fazla çocuğun da bulunduğu bildirildi.

İsrail Sağlık Bakanlığı ise Gazze'den yapılan saldırılar neticesinde bin 300 kişinin öldüğü, 2 bin 800'ün ise yaralandığını aktardı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...