İran on binlerce Afgan'ı sınır dışı etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İran on binlerce Afgan'ı sınır dışı etti

DÜNYA Haberleri

İran'ın son bir ayda 43 bin Afgan'ı sınır dışı ettiği bildiriliyor. Taliban yönetiminden yapılan açıklamada 43 bin Afgan'ın da gönüllü olarak İran'dan ayrıldığı belirtildi. İran'da 5 milyondan fazla Afgan'ın yaşadığı ifade ediliyor.

İran'ın ülkede yaşayan Afganlara yönelik sınır dışı işlemlerini hızlandırdığı bildiriliyor. Taliban, son bir ayda İran tarafından 43 binden fazla Afgan’ın sınır dışı edildiğini, 46 bin Afgan'ın da kendi isteğiyle ülkesine döndüğünü açıkladı.

Taliban geçici hükümetinin Göç ve Geri Dönüşler Bakan Yardımcısı Abdurrahman Raşid, konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Son bir ayda yasal belgeleri olmayan 43 binden fazla Afgan'ın İran tarafından sınır dışı edildiğini belirten Raşid, yaklaşık 46 bin Afgan'ın da kendi isteğiyle ülkesine geri döndüğünü kaydetti.

İRAN’DA 5 MİLYON AFGAN YAŞIYOR

İranlı yetkililer, zaman zaman yaptıkları açıklamalarda, yaklaşık 5 milyon Afgan'ın İran'da yaşadığınıbelirtiyor.

İran çoğunlukla Herat ve Nimruz vilayetlerinde bulunan sınır kapılarından Afganları sınır dışı ediyor.

Afganistan’da Taliban’ın yönetimi ele geçirmesinden sonra ülkeden göç hareketinde artış yaşandığı belirtiliyor.

Söz konusu sınır dışı etmeler zaman zaman artış gösteriyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...