Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İran'da protestolar şiddetleniyor: Can kaybı 41'e yükseldi

İran'da protestolar şiddetleniyor: Can kaybı 41'e yükseldi
Başlık ResmiIran'da protestolar siddetleniyor: Can kaybi 41'e yükseldi

İran'da ahlak polisleri tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden, Mahsa Amini’nin ardından başlayan gösteriler şiddetleniyor. İran devlet televizyonu devam eden protestolarda ölenlerin sayısının 41'e ulaştığını duyurdu.

Kaydet
a- | +A

Tahran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ahlak polisleri tarafından gözaltına alındıktan sonra ölmesi ile başayan protestolar giderek büyüyor.

İran devlet televizyonunda yer alan habere göre ülke genelindeki protestolarda aralarında polis memurları ve Devrim Muhafızlarına bağlı Besic milislerinin üyelerinin de bulunduğu 41 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

Haberin devamında İranlı yetkililer tarafından ülke genelindeki ölü sayısına ilişkin resmi bir açıklama yapılacağı vurgulandı.

NE OLMUŞTU?

Tahran’da 13 Eylül’de ahlak polisi olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra hastaneye kaldırılan Mahsa Amini, 16 Eylül’de hayatını kaybetmişti. Tahran Emniyet Müdürlüğü Mahsa Amini’nin ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada, Amini’nin uygun olmayan başörtüsü nedeniyle gözaltına alındığını ve ardından karakolda hiçbir fiziki temas olmadan baygınlık geçirdiğini belirtmişti.

BAKMADAN GEÇME
İran Cumhurbaşkanı Reisi, başörtüsü takmayan CNN muhabiri ile röportajını iptal etti
HABER

İran Cumhurbaşkanı Reisi, başörtüsü takmayan CNN muhabiri ile röportajını iptal etti

BAKMADAN GEÇME
İran
HABER

İran'da Mahsa Amini protestoları sürüyor... Müdahalelerde orantısız güç: Ölü ve yararılar var

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.