İran Pakistan topraklarını bombaladı: 2 çocuk hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı, Reuters
- Güncelleme:
İran Pakistan topraklarını bombaladı: 2 çocuk hayatını kaybetti

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı, Reuters

İran, ülkesinde faaliyet gösteren Ceyşü'l-Adl örgütünün Pakistan'da bulunan karargahını hedef aldı. Pakistan tarafından yapılan açıklamaya göre, saldırıda çocuklardan 2'si hayatını kaybederken 3 kız çocuğu yaralandı. Pakistan, hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle İran'ı 'şiddetle' kınarken, İran maslahatgüzarını ise Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

İran Devrim Muhafızları, Irak ve Suriye'deki hedeflere füzelerle düzenlediği saldırıdan bir gün sonra, Pakistan'ın Belucistan bölgesindeki Ceyşü'l- Adl örgütünün iki karargahını hedef alarak imha etti. Bu saldırının, İran’ın Pakistan topraklarındaki hedeflere yönelik ilk saldırısı olduğu kaydedildi.

İran Ulusal Güvenlik Konseyi'ne yakın Nour News'in aktardığı haberde, "Bu karargahlar füzeler ve İHA’lar ile imha edildi. Dün gece de Kuzey Irak’taki MOSSAD casusluk merkezleri ve Suriye’de DAEŞ karargahı İran tarafından füzeler ile hedef alınmıştı" ifadeleri kullanıldı.

İRAN 2 ÇOCUĞU KATLETTİ

Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Pakistan'ın egemenliğinin bu şekilde ihlal edilmesinin hiçbir şekilde kabul edilemez olduğu ve ciddi sonuçlar doğurabileceği vurgulandı.

Açıklamada, İran'ın Pakistan'ın hava sahasını sebepsiz yere ihlal etmesi şiddetle kınanarak, saldırıda 2 çocuğun hayatını kaybettiği, 3 kız çocuğunun yaralandığı belirtildi.

"SORUMLULUK DOĞRUDAN İRAN'A AİT"

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada Pakistan ve İran arasında çeşitli iletişim kanalları olmasına rağmen bu yasadışı eylemin gerçekleşmiş olmasının endişe verici olduğu belirtildi ve şu ifadeler kullanıldı:

"Pakistan'ın güçlü protestosu Tahran'daki İran Dışişleri Bakanlığı'nın ilgili üst düzey yetkilisine iletilmiştir. Ayrıca İran Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak Pakistan'ın egemenliğinin bu şekilde açıkça ihlal edilmesini en güçlü şekilde kınadığımız ve sonuçlarının sorumluluğunun doğrudan İran'a ait olacağı iletilmiştir."

Pakistan’ın her zaman terörizmin bölgedeki tüm ülkeler için ortak bir tehdit olduğunu ve koordineli hareket edilmesi gerektiğini söylediği vurgulanan açıklamada, "Bu tür tek taraflı eylemler iyi komşuluk ilişkilerine uygun değildir ve ikili güven ve itimadı ciddi şekilde zedeleyebilir" denildi.

11 GÜVENLİK GÖREVLİSİ ÖLMÜŞTÜ

İran'ın güneydoğusunda yer alan Sistan-Belucistan eyaleti, son yıllarda "bölgedeki Sünni Beluç halkın haklarını savunduğunu" öne süren ve İran tarafından "terör örgütü" olarak kabul edilen Ceyşu'l Adl’nin saldırılarına sahne oluyor.

Ceyşu'l Adl isimli örgütün, son olarak Aralık 2023’te Sistan-Belucistan eyaletine bağlı Rask kentinde bir polis karakoluna düzenlediği saldırıda 11 güvenlik görevlisi ölmüştü.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı, Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Murat16 Ocak 2024 23:49

İran şeytanlık peşinde. Arı kovanlarına çomak sokuyor

Sonraki Haber Yükleniyor...