Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Erdoğan'dan Filistin diplomasisi... İrlanda ve Norveç liderleriyle görüştü

Erdoğan'dan Filistin diplomasisi... İrlanda ve Norveç liderleriyle görüştü
Fotoğraf Başlığı Erdogan'dan Filistin diplomasisi... Irlanda ve Norveç liderleriyle görüstü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devleti'ni tanıyan İrlanda ve Norveç liderleriyle telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, Filistin'in tanınmasının bölgede barış ve adaletin tesisine katkı sunacağını söyledi.

Kaydet
a- | +A

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devleti'ni tanıyan Avrupa ülkeleriyle diplomasisi trafiğini sürdürdü. İrlanda Başbakanı Simon Harris ile telefonda görüşen Erdoğan, Norveç Başbakanı Jonas Gahr Store ile de görüştü.

BAKMADAN GEÇME
Millet Kütüphanesi
HABER

Millet Kütüphanesi'nin Fatih Sultan Mehmed sergisine Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldı

ERDOĞAN İRLANDA BAŞBAKANI'NI TAKDİR ETTİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, Türkiye ve İrlanda ilişkileri, İsrail'in Filistin'de uyguladığı sistematik saldırılar, Gazze'ye yönelik yardım faaliyetleri ile küresel ve bölgesel konular ele alındı.

Görüşmede, İrlanda'nın Filistin'i devlet olarak tanımasını takdirle karşıladığını ifade eden Erdoğan, bu hamlenin bölgede barış ve adaletin tesisi ile iki devletli çözüm çabalarına güç katacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, adil ve kalıcı çözüm için İsrail'i uluslararası hukuka uymaya zorlayıcı adımların şart olduğunu ve hep birlikte barış vizyonunu canlı tutmak gerektiğini kaydetti.

BAKMADAN GEÇME
İsrail, Refah
HABER

İsrail, Refah'ı ABD mühimmatı ile bombaladı! Blinken kaçsa da ABD basını ortaya koydu

İSRAİL'İN PERVASIZ SALDIRILARI DURDURULMALI

Jonas Gahr Store ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Erdoğan, Türkiye ile Norveç ilişkileri, İsrail’in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında gerçekleştirdiği katliamlar ile küresel ve bölgesel gelişmeleri masaya yatırdı.

Erdoğan görüşmede, İsrail’in pervasız ve uluslararası hukuku hiçe sayan saldırılarının durdurulması ve bölgede kalıcı barış için çabaların artırılmasının gerekli olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Norveç’in Filistin’i tanıma kararının bölgede sürdürülebilir barışa, huzura, adalete ve iki devletli çözüm vizyonuna katkı sağladığını söylerken bu isabetli adımları ile süreç boyunca kararlı davranışlarından ötürü Norveç hükümetini tebrik etti.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.