İsrail, Refah'ı ABD mühimmatı ile bombaladı! Blinken kaçsa da ABD basını ortaya koydu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrail, Refah'ı ABD mühimmatı ile bombaladı! Blinken kaçsa da ABD basını ortaya koydu
Filistin, Gazze, Abd, Haber

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Gazze'de soykırım yapan İsrail'e en büyük desteği sunan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Refah'ta çadırların bombalanması ve masum Filistinlilerin öldürülmesi sonrası açıklama yaptı. Blinken, "Refah'ta ABD silahı kullanıldı mı?" sorusuna kaçamak cevap verse de New York Times gazetesi bombaların ABD'de üretildiğini ortaya koydu.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılarda bugüne kadar çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 36 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti. Refah'ta çadırlara 8 tondan fazla bomba atan İsrail, 24 saat içinde en az 72 Filistinliyi öldürdü, yüzlerce Filistinliyi yaraladı.

Refah'ta Filistinlilerin yanarak can vermesi dünya kamuoyunun vicdanını sızlatırken ABD'den dün "İsrail henüz ABD'nin büyük  bir saldırı olarak tanımladığı sınırı aşmadığı" açıklaması gelmişti. ABD'den Refah saldırılarına ilişkin bugün dikkat çeken bir açıklama daha geldi.ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "Refah'ta ABD silahı kullanıldı mı?" sorusuna kaçamak cevap verdi.

BLINKEN'DEN KAÇAMAK CEVAP

Blinken, bugün Moldova ziyareti sırasında gazetecilere demeç verdi. Gazetecilerin "Saldırıda ABD silahı kullanıldı mı?" sorusu üzerine Blinken, "ABD silahı kullanılıp kullanılmadığını söyleyemem." cevabını verdi.

Blinken, "Gazze'de sınırlı, odaklı, hedefleri önceden belirlenmiş saldırıların bile korkunç, istenmeyen sonuçları olabilir." ifadelerini kullandı.

BOMBALAR ABD'DE TASARLANIP ÜRETİLDİ

Blinken kaçamak cevap verse de ABD basını İsrail'in Refah saldırılarında ABD üretimi GBU-39 mühimmatını kullandığını öne sürdü. New York Times gazetesi, bombanın ABD'de "tasarlanıp üretildiğini" açıkladı.

Gazete, bombanın cinsinin "GBU-39'u hedefe yönlendiren kanatçıkları kontrol eden kuyruk çalıştırma sistemi" ve "benzersiz cıvata deseni" gibi unsurlar sayesinde tespit edildiğini söyledi.

Bombanın kalıntılarında "81873" ile başlayan bir dizi numaraya ulaşıldığını aktaran gazete, bu numaraların ABD hükümeti tarafından GBU-39 da dahil olmak üzere bombalar için parça tedarik eden Colorado merkezli bir firmaya verilen "benzersiz tanımlayıcı kod" olduğunu belirtti.

NE OLMUŞTU?

İsrail ordusu, geçtiğimiz pazar günü yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'taki Tal Al-Sultan Kampı'na saldırı düzenlemiş, saldırıda 45 kişi hayatını kaybetmiş, 249 kişi de yaralanmıştı. İsrail, dün ise Refah'taki El Mevasi çadır kampını vurmuş, saldırıda 21 kişi hayatını kaybetmiş, 10'u ağır 64 kişi de yaralanmıştı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...