İş yerinin WhatsApp grubundan çıkarılan adam soluğu mahkemede aldı, tazminat davasını kazandı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İş yerinin WhatsApp grubundan çıkarılan adam soluğu mahkemede aldı, tazminat davasını kazandı

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İngiltere'de bir firmanın, çalışanını WhatsApp grubundan çıkarmasının ardından çalışanın hayatı değişti. Açtığı davayı kazanan kişi binlerce Sterlin tazminat kazandı.

WhatsApp grupları artık birçoğumuzun hayatının önemli bir parçası. İş, okul, üye olunan topluluklar, arkadaş ortamları derken onlarca WP grubunun içinde buluyoruz kendimizi. En önemlisi de belki de iş grupları olabilir. Zira iş yazışmalarının büyük bir bölümü WhatsApp üzerinden gerçekleşiyor. Haliyle bu tür platformlar oldukça önemli.

İngiltere'nin Hounslow belediyesine ait tesis yönetim şirketi Coalo'da bir çalışanın WhatsApp grubundan çıkarılması büyük bir olayın fitilini ateşledi. 60 yaşındaki Mark Brosnan, sırt rahatsızlığı nedeniyle hastalık iznine ayrıldı. Ancak bu süreçte Brosnan, iş yerinin WhatsApp grubundan çıkarıldı.

Mark Brosnan, iş grubundan çıkarılmasının üzerine tazminat davası açtı ve 134 bin Sterlin (4 milyon 344 bin 898 TL) tazminat kazandı.

İŞ YERİNDE SAKATLANDI 

60 yaşındaki Mark Brosnan, hastalık iznindeyken 'önemli güvenlik bilgilerini iletmek' için kullanılan bir grup sohbetinden çıkarıldığını söyledi. İş mahkemesi, iş grubundan çıkarılmasının haksız olduğunu tespit etti ve İş Hakimi Sarah George, çalışanları başkalarıyla paylaşılan mesajların dışında bırakmanın "olumsuz bir davranış" oluşturabileceğini açıkladı.

Watford'daki mahkeme kayıtlarına göre, Brosnan, Haziran 2019'da belinden yaralandı ve Şubat 2020'de 15 günlük hastalık izni aldı. Daha sonra "resmi devamsızlık toplantısına" çağrıldı ve bir iş sağlığı değerlendirme çalışanı onun 2 ila 3 hafta içinde işe dönebileceğine karar verdi.

İş yerine çalışanın güvenliğine yönelik tavsiyeler de verildi. Ancak Brosnan mahkemeye, iş yerinin tavsiyeleri görmezden gelmesi nedeniyle geri döndüğünde aşırı depresyona girdiğini söyledi.

WHATSAPP GRUBUNDAN ÇIKARILDI 

Daha sonra, ertesi Nisan ayında belindeki disklerde başka bir yaralanma daha yaşadı; bunun, ilk tavsiyelerin uygulanamamasından ve eğitim almadığı görevleri yerine getirmeye zorlanmasından kaynaklandığını ileri sürdü. Şikayet raporu aldıktan sonra başka bir toplantıya çağrıldı.

Ağustos 2021'deki toplantıda işçi, "hastalık devamsızlığı nedeniyle WhatsApp grubundan çıkarıldığını" öğrendi.

Brosnan, şikayetine yöneticilerden cevap alamayınca ve hastalık maaşının tamamını alamadıktan sonra Aralık 2021'de şirketten ayrıldı. Daha sonra mahkemeye giderek şirketi dava etti. 

Mahkeme, şirketin 'tamamen mantıksız' davranışı nedeniyle Brosnan'a 134 bin 411 Sterlin tazminat ödenmesine karar verdi.

Ayrıca işverenin Brosnan'ın işe dönmesine yardımcı olmak için hiçbir şey yapmadığı belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...