WhatsApp'ın kardeşi kardeşe kırdıran özelliği tarih oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
WhatsApp'ın kardeşi kardeşe kırdıran özelliği tarih oldu

TEKNOLOJİ Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, grup sohbetleri için yeni özelliğini tüm dünyadaki kullanıcılara ulaştırdı. Peki, gruplardan sessiz sedasız ayrılmak mümkün mü?

WhatsApp'ın grup sohbetleri birçok kişi için artık içinden çıkılmaz bir hal aldıysa adım atmanın zamanı gelmiş olabilir. Gerek iş, gerek okul ya da topluluklar, gerek arkadaşlıklar için çeşitli gruplara dahil oluyoruz. Ancak bazen grup sohbetlerinin sıkıcılığı ya da 'amaçsız' bir hal alması birçok kişiyi bunaltıyor.

ABD'de geçtiğimiz Ağustos ayında bu konuda büyük bir anket yapıldı. Çalışmaya katılan bin kişinin yüzde 20'sinin her grup mesajına cevap verme ihtiyacı hissettiği, yüzde 42'sinin ise grup sohbetlerini 'yarı zamanlı bir iş gibi gördüğü' sonucuna varıldı.

İşte The Atlantic'in kaleminden 'grup sohbetleri çağı'nın perde arkası... 

ASLINDA NEREDEYSE 'HERKES' GRUPLARDAN SIKILMIŞ

İster aile tartışmaları ister arkadaşlar arasındaki sıradan şakalaşmalar olsun, grup sohbetleri günlük rutinlerimizin bir parçası haline geldi. Ancak itiraf etmelisiniz ki, bazen grup sohbetinde bazı şeyler gereğinden fazla paylaşıldığında sinirleniyoruz.

Bu yüzden birçok soruyu cevaplamak için Amerikalılara grup mesajlaşmaya yönelik deneyimleri ve tutumları hakkında bir anket yapıldı. Çalışmadan çıkan başlıca bulgular:

•    Çoğunluk (%52) grup sohbet mesajlarını takip etmenin zor olduğunu söylüyor.

•    Önemli bir kısmı (%66) grup sohbetlerinden bunaldığını hissediyor.

•    Amerikalıların yarısı (%49) çok erken veya çok geç mesajlardan rahatsız oluyor.

•    Büyük bir çoğunluk (%75) sıkıcı grupları sessize alıyor.

•    TikTok'lar grup sohbetlerinde en çok paylaşılan medya türüdür.

WHATSAPP'TA GRUPLARDAN ÇIKINCA ARTIK SOHBETTE GÖRÜNMÜYOR

Peki, WhatsApp gruplarından nasıl sessizce çıkılır? WhatsApp'ta gruptan çıkınca diğer kişiler görüyor mu? İşte merak edilen bu soruların cevapları... 

Popüler platform, geçtiğimiz haftalarda gruplarla ilgili yeni özelliklerini başlattı. Bir süredir konuşulan gruplardan sessizce çıkma özelliği yayınlandı. Yani artık WhatsApp’taki gruplardan sessizce ayrılabiliyor. Bu özellik, hem Android hem de iOS uygulamalarında mevcut. 

WhatsApp'ta bir gruptan ayrılmaya çalıştığınızda farklı bir mesaj göreceksiniz; ‘Bir gruptan ayrıldığınızda yalnızca grup yöneticileri bilgilendirilecektir.’ İşte böylece WhatsApp'ta gruplardan sessizce çıkmanın mümkün olduğunu anlayabilirsiniz. 

Meta'ya ait mesajlaşma hizmeti, gruptan çıkan kişileri artık sohbet ekranında '.... kişisi gruptan ayrıldı' bildirimiyle göstermiyor. Bunun yerine, sohbet ekranında 'grup katılımcıları değişti' ifadesi yer alıyor. Kimin gruptan ayrıldığını görmenin tek yolu ise, grup üyeleri bölümüne tıkladıktan sonra 'daha eski katılımcıları gör' seçeneğine tıklamak.

Yine de her şeyin bir adabı vardır. Gruplardan çıkmanın da... Zira sosyal medya, mesajlaşma uygulaması deyip geçmeyin, hayatımızın önemli bir parçasını bu platformlar oluşturuyor. Bu yüzden, bir sohbet grubundan ayrılmadan önce arkadaşlarınıza haber vermeniz 'arkadaşlıklarınız' açısından sizin için daha sağlıklı olacaktır. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...