'IŞİD'in elinde 800 Türkmen kadın var'

'IŞİD'in elinde 800 Türkmen kadın var'
Başlık Resmi'ISID'in elinde 800 Türkmen kadin var'

Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü Mehdi: 'Şu anda DAEŞ'in elinde 800 Türkmen kadın var. DAEŞ Türkmen kadınların ve genç kızların ticaretini yapıyor'

Kaydet
|
Irak Türkmen Cephesi, terör örgütü DAEŞ'in geçen yıl Telafer'e düzenlediği saldırılarda kaçırdığı 800'den fazla Türkmen kadının hala örgütün elinde olduğunu açıkladı.
Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü Ali Mehdi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "DAEŞ'in, Telafer ilçesinde birçoğu yaşı küçük 800 küsur Türkmen kadın ve kızı esir almasının üzerinden bir yıl geçti. Onlardan yalnızca sekizi DAEŞ'in elinden kurtulmayı başardı. Ancak kadınlardan biri üç gün sonra intihar etti" denildi.
"Şu anda DAEŞ'in elinde 800 Türkmen kadın var. DAEŞ Türkmen kadınların ve genç kızların ticaretini yapıyor" ifadesine yer verilen açıklamada, terör örgütü DAEŞ'in bu kadınları Suriye'nin Rakka kentine götürdüğü, bazı çocukları ise Musul'da alıkoyduğu belirtildi. Açıklamada, "Türkmenlerin malını, canını ve haklarını savunacak kimseleri bulunmadığı için DAEŞ'in Telafer'den kaçırdığı kadın ve genç kızları sattığı" ifade edildi.
Açıklamada, ayrıca, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketi'nin Türkmenlere tek başına yardımda bulunduğu aktarıldı.
Cephe tarafından Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) İnsan Hakları Komisyonu, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği ve bölgedeki Türk Konsolosluğu'na alıkonulan kadınlara dair raporlar hazırlanıp sunulduğu bildirildi.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.