İslâm'ı hatırlattığı için yasaklandı: 67 öğrenci eve gönderildi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
İslâm'ı hatırlattığı için yasaklandı: 67 öğrenci eve gönderildi

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Fransa'da Müslümanlara yönelik baskı ve ırkçılık giderek artıyor. 2004 yılından beri okullarda başörtü takılmasının yasak olduğu ülkede, şimdi de okullarda abaya giyilmesi yasaklandı. Fransa Eğitim Bakanı Gabriel Attal, 67 öğrencinin kıyafetlerini değiştirmeyi kabul etmediği için eve gönderildiğini açıkladı.

Fransa'da, Ulusal İstatistik ve Ekonomik Araştırmalar Enstitüsünün (INSEE) raporuna göre nüfusun yüzde 10'unu Müslümanlar oluşturuyor. Ancak buna rağmen 'demokrasi ve ifade özgürlüğünün beşiği' olarak anılan Fransa'da, Müslümanlara yönelik ayrımcı ve ırkçı tutumlar giderek artıyor.

2004'ten beri ülkedeki okullarda başörtüsü takmak yasak ve Müslümanlara yönelik kıyafet yasakları son dönemde yeniden gündemde.

Fransa Eğitim Bakanı Gabriel Attal geçtiğimiz haftalarda katıldığı bir televizyon programında, "Bir sınıfa girdiğinizde öğrencilerin dinini sadece onlara bakarak tespit edememelisiniz. Abayanın artık okullarda giyilemeyeceğine karar verdim" diyerek Müslümanlara yönelik kıyafet yasaklarını 1 adım daha ileri taşımıştı.

İslâm'ı hatırlattığı için yasaklandı: 67 öğrenci eve gönderildi

KARAR DANIŞTAY'A TAŞINDI

Karar ülkede yaşayan Müslümanlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Fransa'da Müslüman haklarını savunan ADM derneği, Eğitim Bakanı Gabriel Attal'ın laikliğe aykırı olduğu gerekçesiyle okullarda abaya (uzun elbise) giyilmesi yasağını Danıştay'a taşıdı.

MACRON, GÖREV YAPANLAR BASKIYLA KARŞILAŞACAK

Macron, abaya yasağının kimseyi etiketlemek için olmadığını savundu ve Fransa toplumunda Cumhuriyete ve laikliğe meydan okuyan ve dini kötüye kullanan bir azınlığın olduğunu, bu durumun çok kötü sonuçları olduğu savundu.

Macron, sorun yok gibi davranamayız, abaya yasağına ilişkin net olmamaları halinde görev yapan öğretmen ve okul yöneticilerinin baskıyla karşılaşacağını savundu.

67 ÖĞRENCİ EVE GÖNDERİLDİ

Eğitim Bakanı Attal, pazartesi sabahı 300 öğrencinin yasağa rağmen okula abaya ile gittiğini ve bu öğrencilerin çoğunun üstlerini değiştirmeyi kabul ettiğini söyledi. Ancak 67 öğrencinin kıyafet değiştirmeyi reddettiği için evlerine gönderildiğini açıkladı.

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...