Almanya'da İslam düşmanlığı büyüyor: Müslümanlara yönelik suç oranı arttı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Almanya'da İslam düşmanlığı büyüyor: Müslümanlara yönelik suç oranı arttı

GÜNDEM Haberleri

Avrupa'da İslam ve Müslüman karşıtı saldırılar son dönemde giderek artıyor. Müslüman nüfusun en fazla olduğu Avrupa ülkelerinden olan Almanya, Müslümanlara karşı işlenen suçların en yüksek olduğu ülkelerden birisi. Almanya'da ocak-haziran döneminde 258 İslam düşmanı suç işlenirken, bu sayı geçen sene 142 olarak açıklanmıştı.

Avrupa'da İslam ve Müslümanlara karşı suçlar gözle görülür şekilde artıyor.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre,  Avrupa'da en çok Müslüman nüfusun olduğu ülkerlerden biri olan Almanya, Müslümanlara karşı suç oranlarının en yüksek olduğu ülkeler arasına girdi.

Ocak-haziran arası verilere göre, 258 İslam düşmanı suçun işlendiğine dikkat çekildi Geçen sene aynı dönemlere bakıldığında bu sayı 142 olarak tespit edilmişti.

Evangelische Pressedienst adlı medya kurumu, konuyu Sol Parti'nin verdiği soru önergisine, Alman hükümetinin verdiği cevaba dayandırarak gündeme aldı.

Aşırı sağcılar tarafından işlendiği tespit edilen suçlarda, yılın ilk yarısında İslam düşmanı suçlar kapsamında değerlendirilen saldırılarda 17 kişi yaralandı.

Almanya'da İslam düşmanlığı büyüyor: Müslümanlara yönelik suç oranı arttı

FAİLLER ORTAYA ÇIKARILMIYOR

Merkezi Köln kentinde bulunan İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Teşkilatı Genel Başkan Kemal Ergün,  Müslümanların kurumlarına ve camilere yapılan saldırıların faillerinin ortaya çıkarılma oranının Almanya'da son derece düşük olduğunu belirtti. Ergün yaptığı açıklamada, "Bu ciddi bir problem. Devletin güvenlik kurumlarının elde edilen her delili en ince ayrıntısına kadar inceleyip faillerini tespit etmesini bekliyoruz."

Almanya İslam Konseyi Başkanı Burhan Kesici de son dönemlerde camilere yönelik saldırıların artmasının kendilerini tedirgin ettiğini belirtmişti.

İÇİŞLERİ BAKANI SÖZ VERMİŞTİ

Ülkesinde her gün ırkçılık olaylarının yaşandığını ancak Müslümanların iki kat daha fazla ırkçılığa uğradığını söyleyen Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, koalisyon hükümetinin ırkçılık ve İslamofobi ile mücadele için önlemler alacağı ve Müslümanların Alman toplumuna entegrasyonunu ve daha güçlü katılımını teşvik edecek projeleri destekleyeceği sözünü vermişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak:Anadolu Ajansı

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...