İsrail, Batı Şeria ve Gazze'deki tüm geçişleri kapatacak

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail, Batı Şeria ve Gazze'deki tüm geçişleri kapatacak

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrailli yetkililer Yahudi bayramları sebebiyle Batı Şeria ve Gazze geçişlerini kapatacağını duyurdu. Yom Kippur Bayramı sebebiyle gerçekleşecek ilk kapatmalar 24 Eylül - 25 Eylül Pazartesi akşamına kadar sürecek.

İsrail, Yahudi bayramları sebebiyle 24-25 Eylül ve 29 Eylül-7 Ekim'de işgal altındaki Batı Şeria geçişlerinin tamamını ve Gazze Şeridi'ndeki sınır kapılarını kapatacağını duyurdu. İsrail ordusunun yazılı açıklamasına göre, Yom Kippur Bayramı sebebiyle gerçekleşecek ilk kapatmalar 24 Eylül Pazar öğle saatlerinde başlayarak 25 Eylül Pazartesi akşamına kadar sürecek.

BİNLERCE KİŞİYİ ETKİLİYOR

İsrail ayrıca Sukot (Çardaklar) Bayramı ve Simha Tora Bayramı münasebetiyle Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ne giden tüm geçişleri 29 Eylül'den 8 Ekim'e kadar 9 gün boyunca kapatacak. Kapatmalar çalışmak için İsrail'e giriş izni olan 17 bin Gazzeliyi etkiliyor. Batı Şeria ekonomisi de işçilerin İsrail'e girişinin engellenmesi nedeniyle zarar görüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...