İsrail yine sivilleri hedef aldı! Cibaliya ve Bureyc Mülteci Kampları bombalandı, çok sayıda ölü var

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail yine sivilleri hedef aldı! Cibaliya ve Bureyc Mülteci Kampları bombalandı, çok sayıda ölü var

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail kan donduran katliamlarına yenilerini ekledi. Hedef yine sivillerin sığındığı noktalar oldu. Filistin resmi ajansı WAFA, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na bombalı saldırı düzenlediğini duyurdu. Saldırıda 100'den fazla insan öldü. Enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları sürerken işgal güçlerinin bir sonraki hedefi Bureyc Mülteci Kampı oldu, işte son gelişmeler...

İsrail ile Hamas arasındaki ateşkesin sona ermesinin ardından çatışmalar kaldığı yerden devam etti. İsrail ordusunun hedefi yine siviller oldu. İşgal güçleri önce Cibaliya sonra Bureyc Mülteci Kampı'nı bombaladı. Saldırıların ardından çoğu kadın ve çocuklardan oluşan çok sayıda insan canından oldu. Böölgede enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor. 

İSRAİL CİBALİYE KAMPINA YİNE SALDIRDI

7 Ekim'den bu yana sivillerin yer aldığı Cibaliye kampını defalarca hedef alan İsrail, savaş uçakları ile yeniden saldırdı. Filistin Haber Ajansı Wafa'nın aktardığına göre İsrail'in düzenlediği katliam saldırısında aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 100'den fazla sivil hayatını kaybetti.

İsrail yine sivilleri hedef aldı! Cibaliya ve Bureyc Mülteci Kampları bombalandı, çok sayıda ölü var

BUREYC MÜLTECİ KAMPI DA BOMBALANDI

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bureyc Mülteci Kampında Ebu Hamide ailesinin evi bombalandı. Saldırıda ölen ve yaralananların Aksa Şehitleri Hastanesine nakledildiği kaydedildi ancak sayıya ilişkin bilgi verilmedi. Enkaz altındakileri kurtarma çalışmasının devam ettiği ifade edildi.

İsrail yine sivilleri hedef aldı! Cibaliya ve Bureyc Mülteci Kampları bombalandı, çok sayıda ölü var

ABD, GAZZE'DE YENİ KATLİAMLAR İÇİN YENİ BOMBA GÖNDERDİ

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamlara göz yuman ABD, daha fazla sivilin ölmesi için İsrail'e yeni silah gönderdi. The Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, ABD'li yetkililer, yaklaşık 15 bin bomba ve 57 bin top mermisinin de bulunduğu silah sevkiyatının 7 Ekim saldırısından kısa bir süre sonra başladığını ve son günlerde de devam ettiğini söyledi.

ABD yetkililerinin gazeteye açıkladığı ABD'nin İsrail'e gönderdiği mühimmat listesinde, 5 binden fazla MK82 güdümsüz bomba, 5 bin 400'den fazla MK84 savaş başlığı bombası, 1000 civarında GBU-39 küçük çaplı bomba ve güdümsüz bombaları güdümlü "akıllı" bombalara dönüştüren yaklaşık 3 bin JDAM (Müşterek Doğrudan Taarruz Mühimmatı) bulunuyor.

24 SAATTE 400'DEN FAZLA YER VURULDU

İsrail ordusu, son 24 saatte abluka altındaki Gazze Şeridi’nde 400’den fazla yerin hedef alındığını açıkladı. Ordudan yapılan açıklamada, karadan, havadan ve denizden Gazze’ye saldırılar düzenlendiği belirtildi. 

Son 24 saatte 400’den fazla yerin vurulduğu aktarılan açıklamada, bu sürede, savaş uçaklarının, İsrail’in daha önce “güvenli yer olduğunu” iddia ettiği ve kuzeydeki Filistinlilerin sığındığı, Han Yunus’a 50’den ziyade hava saldırısı düzenlediği kaydedildi. Açıklamada, vurulan yerlerin Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarına ait olduğu iddia edildi.

İsrail yine sivilleri hedef aldı! Cibaliya ve Bureyc Mülteci Kampları bombalandı, çok sayıda ölü var

GAZZE'DE ATEŞKES SONRASI CAN KAYBI ARTIYOR

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in bugün insani aranın bitmesiyle yeniden saldırılara başladığı Gazze'deki son duruma ilişkin bilgi verildi. Buna göre, İsrail'in sabahtan bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarında ölenlerin sayısı 240'a yükseldi, yüzlerce kişi de yaralandı.

7 EKİM'DEN BU YANA 15 BİNDEN FAZLA FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

Gazze Sağlık Bakanlığı'nın nihai olmayan istatistiklerine göre, İsrail'in Gazze'deki soykırım kampanyasının başladığı 7 Ekim'den bu yana 6.500'den fazla çocuk ve 4.000'den fazla kadın da dahil olmak üzere çoğunluğu masum sivillerden oluşan en az 15.500 Filistinli öldürüldü.

GAZZE'DE YAKLAŞIK 6 BİN 500 KİŞİDEN HABER ALINAMIYOR

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye yardım tırlarının girişini engellediği belirtildi. Gazze'deki hükümet, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında yaklaşık 6 bin 500 kişiden haber alınamadığını duyurdu.

İsrail yine sivilleri hedef aldı! Cibaliya ve Bureyc Mülteci Kampları bombalandı, çok sayıda ölü var

İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİNDE SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail’de 7 Ekim’deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu. İsrail ordusuna göre, 7 Ekim’den bu yana Gazze'deki çatışmalarda 70, Lübnan sınırında da 6 İsrail askeri öldürüldü.

Gazze’deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi’nde İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 6 bin 150'den fazlası çocuk ve 4 binden fazlası kadın olmak üzere 15 bini aştı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 248 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusunun 8 Ekim'den bu yana Lübnan’ın güneyine yönelik saldırılarında 22 sivil hayatını kaybederken, Hizbullah ile sınırda girdiği çatışmalarda ise 86 Hizbullah mensubu öldü.

HAMAS VE İSRAİL ARASINDAKİ ESİR TAKASI MUTABAKATI

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün "insani ara" verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girmiş ve daha sonra 3 gün daha uzatılmıştı. İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı çerçevesinde Gazze Şeridi'nden 81 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de 240 Filistinli esir serbest bırakıldı.

İsrail ordusu ,1 Aralık'ta “insani ara"nın bitmesinin hemen ardından Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına yeniden başladı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...