Netanyahu'nun sürgün planı: Filistinlileri Gazze'den zorla göç ettirmeye hazırlanıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail basınında yer alan habere göre Netanyahu hükümetinin Gazze'deki Filistin nüfusunu azaltma amacıyla deniz yolunu açmayı planladığını bir sürgün hazırlığı yaptığını ortaya koydu. Netanyahu'nun savaş kabinesindeki Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer'den, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin sayısını azaltmak amacıyla Refah Sınır Kapısı'nın açılması ve hatta deniz yollarının kullanılması konusunda bir plan üzerinde çalışmasını istediği belirtiliyor.

İsrail medyası, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümeti'nin Gazze'deki Filistin nüfusunu azaltma amacıyla bir sürgün planı üzerinde çalıştığını yazdı.

AVRUPA VE AFRİKA'YA GÖÇ PLANI 

İsrail HaYom gazetesinin kıdemli siyasi muhabiri Mati Tuchfeld'in haberine göre, Netanyahu, Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer'den Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin Refah Sınır Kapısı'nın açılması ve hatta deniz yollarının da açılmasıyla tehcir edilmesi planları konusunda çalışmasını istemiş. Netanyahu'nun savaş kabinesine, Filistinlilerin Avrupa veya Afrika ülkelerine göç etmeleri için deniz yolunu açmayı düşündüğü bir plan sunduğu ifade ediliyor.

Netanyahu'nun sürgün planı: Filistinlileri Gazze'den zorla göç ettirmeye hazırlanıyor

Hükümette Netanyahu'nun partisi Likud ve aşırı sağcı isimlerin bu planı "gereklilik olarak gördüğü" ancak savaş kabinesi üyesi eski Savunma Bakanı Benny Gantz ve eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot'un içinde yer aldığı "merkez" kanadın, "ABD'nin itirazı ve uluslararası baskıyı" gerekçe göstererek buna karşı çıktığı kaydediliyor.

Savaş kabinesinde, Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın "savaş sonrasında" Filistin yönetiminin Gazze'de idareyi üstlenmesine karşı çıktığı da belirtiliyor.

Netanyahu'nun sürgün planı: Filistinlileri Gazze'den zorla göç ettirmeye hazırlanıyor

"NETANYAHU İNSANİ ARANIN UZATILMASINI İSTEMİYOR"

Öte yandan aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara "insani ara" ve esir takası mutabakatının hükümette ele alındığı sırada, Netanyahu ile özel görüşmek istediği aktarılıyor. Smotrich'in, "(Gazze'ye) Saldırı devam etmezse bir an bile hükümette kalamayız" tehdidiyle Netanyahu'dan "insani ara"nın uzatılmamasını istediği ifade ediliyor.

7 GÜNLÜK ATEŞKESİN ARDINDAN 178 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara dair 4 gün süren "insani ara"nın ardından, 1 Aralık'ta İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik saldırılarına tekrar başladı. Bu saldırılarda çoğu çocuk ve kadın en az 178 kişi hayatını kaybetti, 589 kişi ise yaralandı.

Netanyahu'nun sürgün planı: Filistinlileri Gazze'den zorla göç ettirmeye hazırlanıyor

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...