İsrail devlet televizyonu duyurdu: Kara harekatında hazırlıklar tamam

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail devlet televizyonu duyurdu: Kara harekatında hazırlıklar tamam

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail resmi devlet televizyonu, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne kara operasyonu yapmak için hazırlıklarını tamamladığını duyurdu. Öte yandan Gazze sınırı bölgesinde üç günden bu yana herhangi bir çatışma yaşanmadığı belirtildi.

Hamas'ın silahlı kanadının 7 Ekim'de İsrail'e yönelik başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonu çatışmaya döndü, karşılıklı atılan roketler ve hava saldırıları sonucu binlerce can kaybı yaşandı. İsrail'in abluka altına aldığı Gazze'de son olarak bir hastaneyi vurması ile ölü sayısı katlanırken, Türkiye'de 3 gün ulusal yas ilan edildi.

Gözler ise geçtiğimiz günlerde Gazze'ye kara harekatı düzenlemek için sınıra asker ve mühimmat yığan İsrail'e çevrildi. Ertlenen harekat hem İsrail'de hem de dünyada bazı tartışmaların fitilini ateşlerken, İsrail devlet televizyonundan konuya dair yeni bir açıklama geldi.

OPERASYON İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAM

İsrail resmi devlet televizyonu KAN, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne kara operasyonu yapmak için hazırlıklarını tamamladığını duyurdu.

KAN'ın haberinde, Gazze sınırı bölgesinde üç günden bu yana İsrail ordusu ile Filistinli gruplar arasında herhangi bir çatışma yaşanmadığı belirtildi.

Kuvvetlerin hareketi ve konumlandırılması da dahil olmak üzere tüm gelişmelerin, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne girmek için hazırlıklarını tamamladığını gösterdiği ifade edilen haberde, Gazze'ye yapılacak kara harekâtının, savaşın "Yahudi yerleşim birimlerinin silahlı Filistinlilerden temizlenmesinden sonraki" ikinci aşaması olduğu aktarıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...