İsrail, Elon Musk ile anlaştı: Gazze'de Tel-Aviv onayı olmadan internet sağlanmayacak

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail, Elon Musk ile anlaştı: Gazze'de Tel-Aviv onayı olmadan internet sağlanmayacak

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Uydu internet sistemi Starlink ile Gazze'ye uydu bağlantısı desteği sunacağını açıklayan ABD'li milyarder Elon Musk, Tel Aviv'in onayı olmadan abluka altındaki Gazze Şeridi'ne uydu interneti sağlamaması konusunda İsrail ile prensipte anlaştı.

İsrail'in abluka altına aldığı Gazze'ye saldırılarında iletişim kanalları da kesilmiş ve bu bölgede büyük bir soruna neden oldu. Bunun ardından ABD'li milyarder ve X'in sahibi Elon Musk Gazze'ye uydu bağlantısı desteği sunacağını duyurmuştu. Ancak Musk, İsrail ile anlaştı ve Tel-Aviv'in onayı olmadan Gazze'de Starlink uyduları aktif edilemeyecek. 

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, ABD'li milyarder Elon Musk ile sahibi olduğu uydu internet sistemi Starlink'in Tel Aviv'in onayı olmadan abluka altındaki Gazze Şeridi'ne uydu interneti sağlamaması konusunda prensipte anlaştıklarını duyurdu

'İSRAİL ONAYI OLMADAN İSRAİL'DE ÇALIŞTIRILAMAZ'

İletişim Bakanı Karhi, konuya ilişkin X sosyal medya platformu üzerinden açıklama yaptı. Karhi açıklamada, "Elon Musk, İletişim Bakanlığımız ile önemli bir ön anlaşmaya vardığınız için sizi tebrik ediyorum. Sonuç olarak Starlink uydu internet sistemi, İletişim Bakanlığının onayı olmadan İsrail'de çalıştırılamaz. Gazze Şeridi de buna dahildir." ifadelerini kullandı.

Bakan Karhi, paylaşımında "Hamas'a karşı savaş yürütürken, bu anlayışın hayati öneme sahip olduğuna" işaret etti. Musk, henüz konuya ilişkin açıklama yapmadı.

İsrail, 18 Ekim'de Elon Musk'un sahibi olduğu SpaceX şirketi ile uydu internet sistemi Starlink kullanımı için görüşmelere başladıklarını açıklamıştı. Elon Musk, Gazze'ye uydu bağlantısı desteği sunacağını duyurmuştu.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetlerini tamamen kesmesinin ardından X sosyal medya platformundaki yüzlerce kullanıcı insani yardım koordinasyonu için Starlink uydu sisteminin hizmete sunulmasını talep etmişti.

Bunun üzerine Musk 28 Ekim'de X'ten yaptığı açıklamada, sahibi olduğu Starlink uydu internet sistemi firmasının Gazze Şeridi'ndeki tanınmış uluslararası yardım kuruluşlarına bağlantı hizmeti sunacağını duyurmuştu.

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, Tesla ve SpaceX şirketlerinin sahibi Elon Musk'ın uluslararası yardım kuruluşlarına Gazze Şeridi'nde internet sağlama girişimine tepki göstererek, Gazze'de internet sağlama girişimiyle mücadele edeceklerini açıklamıştı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
İyi niyetli olarak düşündüğ27 Kasım 2023 15:01

Vicdanlı olarak düşündüğümüz Elon musk Sakın yanlış yapma kendi ayağına kurşun sıkma Türk vatandaşı olmak söylüyorum

Gece kartalı27 Kasım 2023 14:56

Elon musk yapmacık bir israil çıkışı yaptı ooo herkes onu neredeyse kahraman ilan edecekti..şimdi gördünüz nasıl biri olduğunu oda küreselcilerin kapı bekçisi gerisi fasa fiso

Sonraki Haber Yükleniyor...