Kudüs'te her Cuma aynı çile! Mescid-i Aksa'da İsrail zulmü devam ediyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiyegazetesi, Ajanslar
- Güncelleme:
Kudüs'te her Cuma aynı çile! Mescid-i Aksa'da İsrail zulmü devam ediyor

Dünya Haberleri  / Türkiyegazetesi, Ajanslar

İsrail ile Hamas arasındaki savaşta yeni gelişmeler yaşanıyor. Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, 36 İsrail askerinin öldüğünü açıkladı. Gazze Şeridi'nde 6.kez elektrik kesildi. İşgalci ordu, Gazze Şeridi'nin çeşitli noktalarında katliamlarına devam etti. Husiler, Kızıldeniz'de İsrail bağlantılı gemileri hedef almaya devam ediyor. Mescid-i Aksa'da Cuma kısıtlamaları devam ediyor. İşte dakika dakika İsrail-Hamas savaşında yaşanan gelişmeler

İsrail ile Hamas arasındaki savaş 70.gününde tüm hızıyla sürüyor. Gazze Şeridi'ni işgal eden İsrail, binlerce Filistinli sivili katletmeye devam ediyor. Ancak 27 Ekim'de başlatılan kara harekatı tam bir hezimete dönüşmüş durumda. İsrail'in şu ana kadar yüzlerce askeri öldü, binlerce askeri yaralandı. İsrail, resmi olarak ölen asker sayısını 446 olarak açıkladı ancak bu rakamın daha yüksek olduğu yönünde iddialar var. 7 Ekim'de başlayan Aksa Tufanı Operasyonu'nun ardından fenomen haline gelen Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, dün bir açıklama yaptı. 

MESCİD-İ AKSA'DA 10.CUMA

Mescid-i Aksa'da İsrail zulmü devam ediyor. İsrail'in, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da namaz kılmak isteyen Filistinlilere yönelik geniş kısıtlamaları 10 haftadır devam ediyor. Kısıtlamalar nedeniyle cuma namazı öncesi Mescid-i Aksa avlusu boş kalırken İsrail polisi yalnızca yaşlı Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girmesine izin veriyor. İsrail güçleri bölgede yayın yapmaya çalışan basın mensuplarına sert müdahalede bulundu. Anadolu Ajansı foto muhabiri Mostafa Alkharouf, Doğu Kudüs'ün Vadi El Cuz mahallesinde haber takibi yaptığı sırada İsrail güvenlik güçleri tarafından darp edildi. Yaralanan Alkharouf, hastanede tedavi altına alındı.

Kudüs'te her Cuma aynı çile! Mescid-i Aksa'da İsrail zulmü devam ediyor

HUSİLER, KIZILDENİZ'DE GEMİ VURMAYA DEVAM EDİYOR

Maersk şirketinin İsrail bağlantılı gemisi, Kızıldeniz'de Yemen gemisavar füzesi tarafından vuruldu.

Kudüs'te her Cuma aynı çile! Mescid-i Aksa'da İsrail zulmü devam ediyor

ÖLEN İSRAİL ASKERİ SAYISINI EBU UBEYDE AÇIKLADI

Ebu Ubeyde son 72 saat içerisinde İsrail'in ağır zayiatlar verdiğini belirtti. Ubeyde, "Mücahidlerimiz son 72 saatte 72 düşman askeri aracını tamamen veya kısmen imha etmeyi başardı ve 36 İsrail askerini öldürdü. Onlarcasını da yaraladı." dedi. Kassam Tugaylarının, bölgeye sızan İsrail güçlerini roket ve patlayıcılarla hedef aldığını, teçhizatların bazılarına el konulduğunu belirten Ebu Ubeyde, ayrıca keskin nişancılar tarafından vurulanlar olduğunu kaydetti. Ebu Ubeyde ayrıca İsrail'e ait saha karargâhları ve komuta odalarının yanı sıra çatışma eksenlerindeki birliklerin roket ve havan topuyla hedef alındığını ifade etti.

Kudüs'te her Cuma aynı çile! Mescid-i Aksa'da İsrail zulmü devam ediyor

GAZZE'DE 6.KEZ ELEKTRİK KESİLDİ

Gazze Şeridi'nin büyük bir bölümünde, İsrail saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana altıncı kez iletişim ve internet hizmetlerinde kesinti yaşandı.

Filistin'in telekomünikasyon alanında hizmet veren şirketlerinden Jawwal ve Ooredoo tarafından iki ayrı açıklama yapıldı.

Jawwal, açıklamasında, dün akşam itibarıyla Gazze Şeridi'ndeki iletişim ve internet hizmetlerinde "tamamen kesinti" yaşandığını duyurdu.

Şirketin hizmetlerinin, savaşın başlangıcından bu yana maruz kaldığı altıncı kesinti olduğu ifade edilen açıklamada, "Devam eden saldırılar nedeniyle Gazze Şeridi'ndeki tüm iletişim ve internet hizmetlerinin tamamen kesildiğini duyurmaktan üzüntü duyuyoruz." denildi.

Ooredoo şirketi ise Gazze Şeridi'nin güneyi ve merkezindeki iletişim hizmetlerinde yaşanan kesintinin, saldırıların başlangıcından bu yana şirketin hizmetlerinde maruz kalınan altıncı kesinti olduğunu açıkladı.

Açıklamada, İsrail saldırılarının devam etmesiyle birlikte dün itibarıyla Gazze Şeridi'nin güneyi ile orta kesiminde iletişim hizmetlerinin durduğu, kuzeyde ise kısmi olarak devam ettiği belirtildi.

Söz konusu iki şirket, iletişimin kısa sürede sağlanması için çalışmaların devam edildiğini kaydetti.

İsrail-Hamas savaşında dakika dakika gelişmeler

17:30 İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki çatışmalarda 1 subayının öldüğünü duyurdu.

16:52 Alman Hükümet Sözcü Yardımcısı Christiane Hoffmann, İsrail-Filistin savaşında gazetecilerin öldürülmesinin kapsamlı bir şekilde aydınlatılmasını talep ettiklerini söyledi.

16:51 İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlediği saldırıda Al Jazeera televizyon kanalının muhabiri Vail ed-Dahduh elinden ve karnından yaralandı.

16:51 İsrailli yetkililerin ülkenin güneyinde bulunan Negev Cezaevi'ndeki Filistinlilere yönelik baskılarını artırdığı ve hayatlarını dayanılmaz bir cehenneme çevirdiği bildirildi.

14.36 İsrail güçlerinin 7 Ekim'den bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gözaltına aldığı Filistinlilerin sayısı 4 bin 420'ye ulaştı.

14.29 AB ile 13 ülke, İsrail'i işgal altındaki Batı Şeria'da yasa dışı işgalci şiddetiyle mücadele etmek için acil ve somut adımlar atmaya çağırdı, Filistinlilere saldırıları kınadı.

14:06 İsrail yönetiminin, ABD Başkanı Joe Biden dahil üst düzey ABD'li yetkililerin Filistin-İsrail meselesinde iki devletli çözüm konusunu dillendirmesinden rahatsızlık duyduğu ve Washington yönetimine bu konuda kamuya açık şekilde konuşmaması çağrısında bulunduğu bildirildi.

13:00 Kızılhaç Başkanı Mirjana Spoljaric, esirler konusunda Hamas'a baskı yapmanın işe yaramayacağını, bunun yeni bir esir takası anlaşmasının önünü kesebileceğini savundu.

12:47 İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde 2'si asker 3 İsrailli esirin cesedini bulduğunu duyurdu.

10:10 İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere ait bir aracı roketle vurdu.

09:21 Filistin resmi haber ajansı WAFA, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde yerinden edilenlerin sığındığı bir okulu bombalaması sonucu 5 kişinin öldüğünü duyurdu.

08:49 İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda bir askerinin daha öldüğünü, 4'ünün de ağır yaralandığını duyurdu.

06:54 İsrail güçlerinin, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde farklı noktalara düzenlediği hava ve topçu saldırılarında, çok sayıda kişi yaşamını yitirdi ve yaralandı.

01:54 İrlanda Başbakanı Leo Varadkar, Avrupa Birliği'nin, Gazze konusunda açık ve güçlü bir tutum benimsemeyerek ve çifte standart uyguladığı algısı vererek "kredibilitesini kaybettiği" uyarısında bulundu.

01:02 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın, İsrail'de bir araya geldiği Başbakan Binyamin Netanyahu'ya, Gazze'ye yönelik saldırılardaki "yoğun dönemin" haftalar içinde sona ermesi gerektiğini söylediği ileri sürüldü.

00:53 İsrail'in Gazze'ye saldırılarının başladığı 7 Ekim'den 6 Aralık'a kadar spor camiasından 85 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

00:17 Gazze'deki İsrail saldırıları devam ederken ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze'de sivillerin öldürülmemesi konusunda daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

00:02 İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde 7 Filistinliyi yaraladı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiyegazetesi, Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
bilal16 Aralık 2023 00:02

siyonistler maddi manevi paramparça olurlar inşeallah...allahım bize müslümanlara vaadettiğin muvaffakiyyeti zaferi pahalıya satma allahım...amin.

Sonraki Haber Yükleniyor...