İsrail, Gazze'de hastane vurdu! Uluslararası basın aklama yarışına girdi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrail, Gazze'de hastane vurdu! Uluslararası basın aklama yarışına girdi

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail, Gazze'deki Al Ahli Baptist Hastanesi'ni savaş uçaklarıyla vurdu. Saldırıda 500'den fazla kişi hayatını kaybederken, uluslararası basın kuruluşları İsrail'i aklama yarışına girdi.

İsrail ile Hamas arasındaki yaşanan çatışmalarda, İsrail ordusunu dün kanlı bir saldırı gerçekleştirdi. İsrail savaş uçakları, binlerce Filistinlinin abluka altındaki Gazze’de bombardımandan korunmak amacıyla sığındığı Al Ahli Baptist Hastanesi’ni vurdu.  Saldırıda aralarında çocukların da olduğu en az 500 kişi hayatını kaybetti.

12 gündür Gazze’ye yönelik kanlı saldırılarını sürdüren İsrail’e yönelik eleştirel bir dil kullanmamaya dikkat eden Batılı basın kuruluşları, hastane saldırısı sonrasında ne yapacağını şaşırdı. Dünyanın önde gelen medya şirketleri, okuyucularına duyurdukları haberlerde defalarca başlık değiştirmek zorunda kaldı. Hastaneye yönelik bombardımanın ajanslara yansımasından sonra İsrail’in saldırıyı gerçekleştirdiğini duyuran saygın basın kuruluşları, ilerleyen saatlerde İsrail’i aklayacak biçimde başlıklarda değişikliği giderek okuyucularına servis etti.

Bu durumun en bariz örneğine ABD'li The New York Times gazetesi imza attı. Gazze'deki hastane saldırısını ilk önce "İsrail saldırısı bir hastanede yüzlerce kişiyi öldürdü." başlığıyla okuyucularına veren, The New York Times, sonrasında ise "Gazze'deki bir hastaneye saldırıda en az 500 ölü var." diyerek İsrail'i başlığından çıkarmayı tercih etti. Sonrasında bu başlığıda değiştiren gazete, sanki Gazze'deki hastanede kendi kendine bir patlama yaşanmış insanlar hayatını kaybetmiş havası vererek "Gazze'de bir hastanedeki patlamada en az 500 ölü var." başlığını attı.

İsrail, Gazze'de hastane vurdu! Uluslararası basın aklama yarışına girdi

CNN

Diğer bir ABD'li yayın organı CNN ise hastane saldırısını ilk olarak "Yetkililer, İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısında yüzlerce kişinin öldüğünü belirtiyor." başlığıyla okuyucularına sundu. Dakikalar sonra başlıkta 'İsrail' ifadesini çıkararak "Filistinli yetkililer, Gazze'deki hastane saldırısında yüzlerce kişinin öldüğünü belirtiyor." ifadeleri yazdı.

THE WALL STREET JOURNAL

İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısını uzun süre görmezden gelen ABD'li The Wall Street Journal, dakikalar sonra yayınladığı haberinde 'İsrail' kelimesini telaffuz etmekten çekindi. The Wall Street Journal "Filistinli yetkililer, Gazze'deki hastaneye saldırıda 500'den fazla kişinin öldüğünü söylüyor." ifadelerini kullandı.

İsrail, Gazze'de hastane vurdu! Uluslararası basın aklama yarışına girdi

REUTERS

İngiltere merkezli Reuters da 500 kişinin hayatını kaybettiği hastane saldırısının ardından İsrail'i koruma altına aldı. Reutersi İsrail'in hastaneyi bombaladığı haberi "Yerel yetkililer, Gazze'de bombalanan hastanede yüzlerce kişinin öldüğünü söylüyor" başlığıyla duyurarak 'İsrail' demekten kaçındı.

İsrail, Gazze'de hastane vurdu! Uluslararası basın aklama yarışına girdi

BBC

İngiliz yayın organlarından bir diğer BBC, Gazze'deki yüzlerce kişinin öldüğü saldırıyı “Filistinli yetkililer: Gazze'deki hastaneye İsrail saldırısından yüzlerce kişi öldü" başlığıyla okuyucularına sunan BBC sonrasında ise "İsrail saldırıyı reddederken, Gazze'deki hastanede yüzlerce kişinin öldüğünden korkuluyor." şeklinde değiştirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...