İsrail 'Gazze'nin kalbine girdik' diyerek duyurdu: Yeni katliamın ayak sesleri

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrail 'Gazze'nin kalbine girdik' diyerek duyurdu: Yeni katliamın ayak sesleri

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında bir ay geride kalırken İsrail ordusunun karadan ilerleyişi devam ediyor. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ordunun Gazze merkezine girdiğini duyurdu. "Hamas lideri Yahya Sinwar sığınakta kapana kısıldı" diyen Galant, Hamas yenilene kadar savaşın devam edeceğini ve esirler teslim edilmeden insani ara verilmeyeceğini açıkladı.

İsrail-Hamas çatışmasında bir ay geride kalırken, İsrail ordusunun Gazze'deki ilerleyişi sürüyor. Gazzey'ye yönelik saldırılarda sivil can kaybı 10 bini aşarken, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şehri'nin kalbinde operasyon düzenlendiğini söyledi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, çatışmalarda Hamas'ın ellerindeki 240'tan fazla rehineyi serbest bırakmadan önce herhangi bir insani duraklamanın olmayacağını öne sürdü. 

"SAVAŞ REHİNELER EVİNE DÖNENE KADAR SÜRECEK"

Gallant televizyonda yayınlanan bir basın açıklamasında, İsrail ordusu kuvvetlerinin Gazze Şehri'nin "kalbinde" konuşlandığını iddia ederek, "İsrail ordusu Gazze'deki Hamas kalelerine her yönden saldırdı ve Gazze Şehri çevresindeki kuşatmayı sıkılaştırıyorlar. Zafere ulaşana dek ve rehineler evlerine dönene kadar buna devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. 

GALLANT: HAMAS'I YOK EDECEĞİZ

Gallant, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın "sığınağında kapana kısıldığını ve çevresiyle irtibatının olmadığını" öne sürerek sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün binlerce Gazzelinin, (sözde) insani yardım koridorunda güneye doğru ilerlediğini gördük. Tüm Gazze Şehri sakinlerini güneydeki daha güvenli bölgelere gitmeye çağırıyorum. Böylece zarar görmezsiniz. Hamas'ı yok edeceğiz; sivillere zarar vermek gibi bir niyetimiz yok."

İSRAİL 'İNSANİ ARA VERME' ŞARTINI AÇIKLADI

Gallant, insani aralar için artan uluslararası taleplerle ilgili olarak, "İnsani aralar, bana göre, her şeyden önce Hamas tarafından tutulan esirlerin geri dönmesi anlamına geliyor. Rehineler geri dönmeden insani aralar olmayacaktır." dedi.

Gallant, kendisine İsrail ordusunun Şifa Hastanesi'ne saldırma niyetinde olup olmadığı sorulduğunda,  ordunun ne yapacağı hakkında gerçekleşmeden önce konuşmayacağını söyledi.

NETANYAHU: ATEŞKES VE YAKIT İHMALİ OLMAYACAK

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Eğer hizbullah savaşa dahil olmayı seçerse bu büyük bir hata olur. Rehinelerimiz serbest kalmadan bir ateşkes olmayacak ve yakıt ikmali saklanmayacak. Gazze şehri kuşatıldı. Operasyonlarimizi kentin içinde sürdürüyoruz." dedi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...