İsrail, Gazze’ye düzenlediği saldırılarda yaklaşık 200 bin konutu yıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail, Gazze’ye düzenlediği saldırılarda yaklaşık 200 bin konutu yıktı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği yoğun bombardımanlar 20.günde de devam ederken Filistin İskan Bakanlığı yıkılan binalar hakkında açıklama yaptı. Bakanlık yaklaşık 200 bin konutun kısmen ya da tamamen yıkıldığını açıkladı.

20 gündür devam eden İsrail-Hamas çatışması sebebiyle yoğun bombardıman altında kalan Gazze'de bilanço gittikçe ağırlaşıyor. Filistin İskan Bakanlığı yıkımların durumuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

"YAKLAŞIK 200 BİN KONUT YIKILDI"

Filistin İskan Bakanlığı, "İsrail, 7 Ekim’den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda yaklaşık 200 bin konutu tamamen veya kısmen yıktı" açıklamasında bulundu. 

Hamas'ın silahlı kanadının 7 Ekim'de İsrail'e yönelik başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonu, karşılıklı çatışmaya döndü. 20 gündür devam eden savaşta İsrail'in ağır bombardımanı altındaki Gazze'de hayat adeta durdu. 

İNSANİ DURUM HER GEÇEN GÜN KÖTÜLEŞİYOR

Hamas’ın İzzeddin El Kassam Tugaylarının 7 Ekim’deki Aksa Operasyonu sonrasında İsrail ordusu, hedef ayırmaksızın Gazze Şeridi’ni bombalıyor. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucundan şu ana kadar aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da olduğu 6 bin 500 Filistinli hayatını kaybetti. Tel Aviv yönetimi kara harekâtı için hazırlıkların tamamlandığını duyururken, Gazze’deki insani durum her geçen daha da kötüleşiyor.

İsrail, Gazze’ye düzenlediği saldırılarda yaklaşık 200 bin konutu yıktı

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...