İsrail, Gazze'yi vurmaya devam ediyor! İran'dan çatışmalar kontrolden çıkabilir uyarısı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail, Gazze'yi vurmaya devam ediyor! İran'dan çatışmalar kontrolden çıkabilir uyarısı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının endişe verici boyutlara ulaştığını belirterek, çatışmaların her an tarafların kontrolden çıkabileceği uyarısında bulundu. ,

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar 20 gündür devam ederken, İsrail ordusu Gazze Şeridi’ne yönelik ayrım gözetmeden gerçekleştirilen saldırıların şiddetini artırdı. 2,5 milyon insanın yaşadığı Gazze’ye yönelik saldırılarda aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun olduğu 6 bin 500’den fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

17 yıldır abluka altındaki Gazze devam eden çatışmaların bölgesel bir savaş neden olabileceği ifade ediliyor. Son olarak İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının endişe verici boyutlara ulaştığını ve kontrolün her an tüm tarafların elinden çıkma ihtimalinin bulunduğunu söyledi.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansına (ISNA) göre, Abdullahiyan, Birleşmiş Milletlerdeki (BM) Filistin'e ilişkin olağanüstü oturumuna katılmak üzere New York'a giderken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İsrail, Gazze'yi vurmaya devam ediyor! İran'dan çatışmalar kontrolden çıkabilir uyarısı

“KONTROL TARAFLARIN ELİNDEN ÇIKABİLİR”

Abdullahiyan, "ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin körü körüne Siyonist rejime verdiği destekle Gazze halkına yönelik katliam ve soykırım nedeniyle Batı Asya bölgesindeki durum tüm ülkeler için endişe verici boyutlara yükseldi. Kontrol her an tüm tarafların elinden çıkabilir." dedi.

Bir an önce İsrail saldırılarının durması ve Gazze'ye insani yardımın ulaştırılması gerektiğini kaydeden İranlı Bakan, Filistinli grupların İsrail'e karşı topraklarını savunma haklarının bulunduğunu ve bunun uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler şartlarına uygun olduğunu hatırlattı.

İsrail, Gazze'yi vurmaya devam ediyor! İran'dan çatışmalar kontrolden çıkabilir uyarısı

İSRAİL-HAMAS ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 308'i asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 704'ü çocuk ve 1584'ü kadın, 364'ü yaşlı olmak üzere 6 bin 546 kişinin öldüğünü, 17 bin 439 kişinin yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 100’ün üzerinde Filistinlinin öldüğü belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...