İsrail ile Hamas anlaştı: Gazze'de geçici ateşkes başladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrail ile Hamas anlaştı: Gazze'de geçici ateşkes başladı

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Gazze'de dün başlaması beklenen ancak ertelenen geçici ateşkes bugün başladı. Türkiye saati ile 08.00'de başlayan ateşkes 4 gün geçerli olacak ve ilk rehine takası da bugün gerçekleşecek.

Hamas ile İsrail arasındaki ateşkes ve rehine takasına dair detaylar belli oldu. Dün başlaması beklenen geçici ateşkes, bugün Türkiye saati ile 08.00'de başladı. Ateşkes Gazze'nin hem kuzeyini hem güneyini kapsıyor.

İLK REHİNE GRUBU SAAT 17'DE BIRAKILACAK

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, dün başkent Doha'da düzenlediği basın toplantısında, Hamas ile İsrail arasında mutabakat sağlanan insani ara süreci ve salıverilecek rehinelere ilişkin bilgi verdi.

Ensari, varılan mutabakat çerçevesinde çatışmalara insani aranın yerel saatle 07.00'de başlayacağını (TSİ 08.00) ve ilk rehine takasının saat 16.00 sularında (TSİ 17.00) gerçekleşeceğini söyledi.

Ateşkes anlaşması kapsamında Hamas'ın serbest bırakacağı 13 kişilik sivillerin listesi ise İsrail'e ulaştırıldı. Hamas'ın rehineleri serbest bırakmasının ardından İsrail'in de Filistinli mahkumları serbest bırakması bekleniyor.

Hamas, İsrailli bir rehineye karşılık aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu üç Filistinli tutuklunun serbest bırakılacağını duyurdu. 4 gün içinde kadın ve 19 yaşın altındaki çocuklardan oluşan 50 İsrailli rehinin serbest bırakılacağı belirtildi.

YARDIM KAMYONLARI GAZZE'YE GİRECEK

Gazze Şeridi'nin her yerine günde 200 kamyon yardım ve tıbbi malzeme taşınacak. Günde 4 yakıt tankeri de Gazze'ye girecek.

ATEŞKES ÖNCESİ BOMBARDIMAN

Ateşkes öncesi Gazze'de hava bombardımanı ve karada çatışmalar sürdü. İsrailli askeri yetkililer, vurulan hedefler arasında askeri komuta merkezleri, yer altı tünelleri ve silah depolama tesislerinin bulunduğunu duyurdu. 

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları ise Gazze'de İsrail askerlerine karşı saldırılara ilişkin görüntüler paylaştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...