İsrail ile normalleşmek suç sayılabilir! 'İşgalcilerle ilişki kurmak Filistin halkına ihanettir'

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail ile normalleşmek suç sayılabilir! 'İşgalcilerle ilişki kurmak Filistin halkına ihanettir'

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, İsrail'e ve destekçilerine sert tepki gösterdi. Said, İsrail ile normalleşmenin suç sayılacağı yasa tasarısının parlamentoda görüşüldüğünü ve bu konuda tutumlarının değişmediğini ifade etti.

Hamas'ın silahlı kolu İzzeddin El-Kassam Tugayları İsrail'e karşı 7 Ekim'de  Aksa Tufanı operasyonu başlattı. İsrail, bu saldırıya hava harekatlarıyla karşılık verdi. Hava saldırılarının yanı sıra deniz ve karadan da harekat düzenleyen İsrail, binlerce sivilin hayatını kaybetmesine sebep oldu. İsrail katliamlarına 29. günde devam ederken dünyanın birçok ülkesinden de bu saldırılara tepki yağıyor. Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said'de tepki gösteren isimlerden birisi oldu.

BENİM LÜGATIMDA YOK

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Tunus resmi televizyon kanalında halka sesleniş konuşması yaptı. Tunus Halk Meclisi'nde dün görüşülen İsrail ile normalleşmeyi suç sayan yasaya ilişkin değerlendirmede bulunan Said, "Benim lügatımda (İsrail ile) normalleşme yok. Tunus'un normalleşmeye karşı tutumu sabittir. Parlamentoda görüşülen normalleşmeyi suç sayan yasa tasarısı konusundaki tutumumuz değişmedi. Değiştiği takdirde bu, Filistin halkına karşı ihanet olur." ifadelerini kullandı.

İsrail ile normalleşmek suç sayılabilir! 'İşgalcilerle ilişki kurmak Filistin halkına ihanettir'

İŞGALCİ DEVLETLE İLİŞKİ KURMAK FİLİSTİN HALKINA İHANETTİR

Tunus'un tüm gücüyle Filistin'in yanında olmaya devam edeceğini vurgulayan Said, "İşgal sona erene kadar Tunus, Filistin'e her türlü desteği sağlayacaktır. Filistinlilerin işgale karşı mücadelesi, mazlumların hak mücadelesidir. İşgalci devletle herhangi bir şekilde ilişki kurmak, Filistin halkına ihanettir, bu suçu işleyenlere Ceza Kanunu'nun 60'ıncı maddesinin uygulanması gerekir." dedi.

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...