Kolombiya ve Venezuela'dan İsrail'in 'Şifa Hastanesi' saldırısına kınama

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Kolombiya ve Venezuela'dan İsrail'in 'Şifa Hastanesi' saldırısına kınama

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail ordusu, Gazze'de çok sayıda hasta ve sivilin bulunduğu Şifa Hastanesi'ni bombaladı. Saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirilirken, savaşın 28'inci gününde gerçekleştirilen saldırıya Kolombiya ve Venezuela'dan kınama geldi.

Hamas'ın silahlı kanadı tarafından İsrail'e yönelik 7 Ekim'de başlatılan 'Aksa Tufanı' operasyonu karşılıklı çatışmaya dönüştü. İsrail tarafından abluka altına alınan Gazze'de hayatını kaybeden Filistinli sayısı 9 bini aşarken, bölgede sivillerin sığındığı birçok hastane ve okul İsrail güçleri tarafından vuruldu.

İsrail ordusu, dün akşam saatlerinde Gazze’nin kuzeyindeki Saftavi'de bulunan ve yerlerinden edilmiş sivillerin sığındığı Usame Bin Zeyd okulunu bombaladı. Saldırılda birçok sivil hayatını kaybetti. Öte yandan İsrail, Şifa Hastanesi'nin giriş kısmını ve ambulansları da bombaladı. Saldırıda 13 kişi hayatını kaybetti, 26 Filistinli ise yaralandı.

"DEMOKRASİNİN YERİNİ BARBARLIK ALACAK"

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro ve Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil, İsrail'in Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne yönelik saldırısını kınadı.

Sosyal medya hesabı X'ten paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Petro, "Yeni bir savaş suçu. Başkan (Joe) Biden'e söyledim. Katliam devam ederse ve dünyada uluslararası hukuk yok edilirse insanlığın bir projesi olan demokrasinin yerini artık barbarlık alacak" ifadelerini kullandı.

"BU TÜR SUÇLAR YARGILANMALI"

Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil de sosyal medya hesabından, İsrail'in Gazze'de devam eden saldırılarını, 'Nazi tarzı bir imha operasyonuna' benzetti.

Barbarlığa derhal son verilmesi gerektiğini vurgulayan Gil, "Her gün elimize ulaşan görüntüler ve ifadeler, İsrail Devleti'nin işlediği savaş suçlarını gözler önüne seriyor. Bu tür suçlar yargılanmalıdır" dedi.

Venezuela Dışişleri Bakanlığı sitesinden yapılan açıklamada ise "Venezuela, yaralıları taşıyan ambulans konvoyunun ve Şifa Hastanesi'nin bombalanmasını en güçlü şekilde kınıyor. Savaş suçu teşkil eden bu bombalama olayı uluslararası düzeyde yargılanmalıdır" ifadesine yer verildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...