İsrail medyasından 7 Ekim itirafı: Festival katliamının arkasından İsrail çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı, Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrail medyasından 7 Ekim itirafı: Festival katliamının arkasından İsrail çıktı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı, Türkiye Gazetesi

İsrail medyası, 7 Ekim'de başlayan İsrail-Hamas savaşına dair çarpıcı bir haber yayımladı. Haaretz Gazetesi, Nova Rave Festivali'ndeki sivilleri İsrail askeri helikopterinin vurduğunu iddia etti. Yedioth Ahranoth gazetesi de daha önce İsrail helikopterlerinin festival alanına rastgele ateş açtığını yazmıştı.

Hamas'ın silahlı kanadının 7 Ekim'de başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonu sonrası, İsrail'in abluka altına aldığı Gazze'ye saldırıları devam ediyor. Ölü ve yaralı sayısı her geçen dakika artarken, İsrail kanadından saldırılara dair çarpıcı bir iddia geldi.

Haaretz gazetesi, polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde, daha önce İsrail'in Hamas'ın yaptığını öne sürdüğü ve yüzlerce sivilin öldüğü 7 Ekim'deki Nova Rave Festivali'ndeki katliamın, İsrail helikopteri tarafından düzenlendiğini öne sürdü.

"SAVAŞ HELİKOPTERİ SİVİLLERİ VURDU" İDDİASI

Üst düzey İsrailli güvenlik yetkililerinin değerlendirmesine göre; Gazze Şeridi yakınlarında düzenlenen müzik festivali hakkında Hamas önceden bilgi sahibi değildi. Hamas'ın, saldırı esnasında dronlar ve paraşütlü unsurlar sayesinde müzik festivalini öğrendiği aktarıldı.

Haaretz haberinde, soruşturmanın aynı zamanda bir İsrail savaş helikopterinin Hamaslılara ateş açarken sivilleri de vurduğunu ortaya çıkardığını iddia ederek, şu ifadelere yer verildi:

"Bir polis kaynağına göre, soruşturma aynı zamanda olay yerine gelen ve görünüşte oradaki teröristlere ateş açan İsrail ordusuna ait bir savaş helikopterinin de bazı festival katılımcılarını vurduğunu gösteriyor. Polise göre festivalde 364 kişi öldürüldü."

BENZER BİR HABER YAPILMIŞTI

Yedioth Ahranoth gazetesi de daha önce İsrail helikopterlerinin festival alanına rastgele ateş açtığını yazmıştı. İsrail ordusunun müdahale sırasında yaşadığı duruma ilişkin haberde şu iddiaya yer verilmişti:

"Hamas teröristleri kalabalığın arasına yavaşça karışmaları ve ne olursa olsun kıpırdamamaları yönünde talimat aldı. Böylelikle hava kuvvetlerini aşağıdakilerin İsrailli olduğuna inandırmaya çalıştılar. Bu aldatmaca, Apache helikopterleri tüm kısıtlamalardan kurtulmak zorunda kalana kadar bir süre işe yaradı. Pilotlar kimin terörist kimin İsrailli olduğunu ayırmanın zor olduğunu anlayınca saat 09.00 sıralarında bazıları üstlerinden izin almadan bağımsız olarak teröristlere karşı top mermisi kullanmaya karar verdi."

"FAİLİN HAMAS OLMADIĞI ÇOK NET"

Geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin gazetemize açıklama yapan Hamas Basın Ofisi, şu ifadeleri kullanmıştı:"Festivalde öldürülenlerin tamamına yakını İsrail işgal güçlerinin silahı ile vuruldu. Yahudi Bayramı Sukot kutlamaları dâhilinde düzenlenen festivalde öldürülenler İsrail füzeleri ve helikopter atışları ile can verdi. Sahadan yansıyan son görüntüler de hem araç hem de sokakta öldürülenlere ait mermi ve füze kalıntıları failin Hamas olmadığını çok net göstermekte.

O silahların el-Kassam ile hiçbir ilgisi olmadığı çok net. Bu konuda uluslararası kurumların gerekli inceleme imkânı olsa gerçekler çok daha kolay ortaya çıkacaktı. Bununla birlikte İsrail elimizdeki rehinlerden de 60’a yakını öldürdü. Onlar da bu katliam döneminde Gazze halkının sonunu paylaştı."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı, Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...