İsrail protestolarında 23'üncü hafta: Arap halkı unutulmadı...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İsrail protestolarında 23'üncü hafta: Arap halkı unutulmadı...

DÜNYA Haberleri

Her hafta olduğu gibi cumartesi günü İsrailli protestocular Başbakan Netanyahu'nun yargı reformu paketine karşı bir araya geldi. Protestoların 23'üncü haftasında yapılan eylemlerde Arap halkına yönelik saldırılar da eleştirildi.

On binlerce İsrailli uzun süredir tartışma konusu olan Başbakan Binyamin Netanyahu'nun yargıda elden geçirme önerisini her hafta olduğu gibi protesto etmek için cumartesi günü sokaklara döküldü.

Bu protestolarda öncekilerden farklı olarak eylemciler, hükümetin Araplara karşı işlediği suçlar üzerine de sloganlar attı.

Protestoda büyük bir pankartta "Yıl başından beri 100 Arap öldürüldü" yazarken, bir başka pankartta ise "Arap kanı ucuz değil" yazısı yer aldı.

PROTESTOLARIN 23. HAFTASI

Reuters'ın haberine göre; 23 haftadır protestocular, Netanyahu'nun siyasetçilere yargıçları seçme konusunda daha fazla söz sahibi olmasını sağlayacak olan yargı revizyonuna karşı haftalık kitlesel gösterilerde ısrar ediyorlar.

Hükümet, bu değişikliklerin hükümetin kolları arasında bir denge sağlamak için gerekli olduğunu savunuyor.

PLANLAR ERTELENDİ

Hem yerel hem de uluslararası baskıyla karşı karşıya kalan ve reddettiği yolsuzluk suçlamalarıyla yargılanan Netanyahu, muhalefetle müzakerelere başlamak için revizyonu geçici olarak ertelemeyi kabul etti.

Protestocular, reformun Netanyahu'nun istediği kadar kısa bir sürede kabul edilmemesini 'kendilerinin kısmi bir başarısı' olarak görüyorlar. Yine de hükümet değişiklik konusunda ısrar ediyor. (Kaynak: Reuters)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...