İsrail şimdi de gözünü Fas'a dikti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İsrail şimdi de gözünü Fas'a dikti

DÜNYA Haberleri

İsrail Meclis Başkanı Amir Ohana, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Fas'ın Batı Sahra egemenliğini tanıyacağından emin olduklarını söyledi.

İsrail Meclis Başkanı Amir Ohana, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, yakında Fas'ın Batı Sahra egemenliğini tanıyacağından emin oldukları ifadesini kullandı. Resmi temasları kapsamında Fas'ı ziyaret eden İsrail Meclis Başkanı Ohana, Fas Temsilciler Meclisi Başkanı Reşid el-Talibi el-Alemi ile başkent Rabat'ta bir araya geldi.

Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Ohana, Meclis Başkanı olarak Fas'ın Batı Sahra egemenliğini tanıdığını ifade ederek, "Netanyahu'nun yakında Fas'ın Batı Sahra egemenliğini tanıyacağından eminiz." dedi.

Ohana, Fas Kralı 6. Muhammed'den de Kudüs Komitesi başkanı olarak İsrailliler ve Filistinliler arasında arabuluculuk yapmasını istediklerini kaydetti. İsrail ve Fas, 2000'de askıya alınan diplomatik ilişkilerin 10 Aralık 2020'de yeniden başlatıldığını duyurmuştu. Fas hükümeti Ekim 2021'de İsrail ile hava hizmetleri, kültür ve spor alanlarında iki anlaşma imzalamıştı. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...