İsrail: Bölgeyi kontrol altına aldık, tam taarruza geçiyoruz

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail: Bölgeyi kontrol altına aldık, tam taarruza geçiyoruz

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına ilişkin "Tüm kısıtlamaları kaldırdım. Bölgeyi kontrol altına aldık şimdi tam taarruza geçiyoruz." dedi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı. İsrail de buna "Demir Kılıçlar" operasyonuyla karşılık verdi. Ardından İsrail, onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne bomba yağdırmaya başladı.

İsrail: Bölgeyi kontrol altına aldık, tam taarruza geçiyoruz

GAZZE'DE 260 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Dört gündür süren çatışmalarda 1000 İsrailli can verdi, 106'sı ağır 2 bin 806 kişi de yaralandı. Gazze'de ise 260'ı çocuk, 200'ü kadın 900 Filistinli öldü, 4 bin 250 kişi yaralandı. İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail askerlerinin saldırılarında 20 kişi hayatını kaybetti, 110'dan fazla kişi de yaralandı.

İsrail: Bölgeyi kontrol altına aldık, tam taarruza geçiyoruz

Fotoğraftaki İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant

İSRAİL'DEN TEHDİT: PİŞMAN OLACAKSINIZ

İsrail basınındaki haberlere göre İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze'deki duruma ilişkin yaptığı değerlendirmede, Hamas'ın "pişman olacağını" ve Gazze'nin "asla eskisi gibi olmayacağını" söyledi.

"TAARUZA GEÇİYORUZ"

Gallant, "Bütün kısıtlamaları kaldırdım. Bölgeyi (Gazze Şeridi sınırını) kontrol altına aldık şimdi tam taarruza geçiyoruz." ifadesini kullandı.

BU VİDEO DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...