İsrail UAD'ın kararına uymayacak: "Refah'a saldırıların durma ihtimali yok"

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrail UAD'ın kararına uymayacak: "Refah'a saldırıların durma ihtimali yok"
Uluslararası Adalet Divanı, İsrail, Refah, Haber

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Uluslararası Adalet Divanı'nın ihtiyati tedbir kararlarına yönelik İsrailli bakandan açıklama geldi. İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miki Zohar, "Refah'a saldırıların durma ihtimali yok" diyerek karara uymayacaklarını söyledi.

Uluslararası Adalet Divanı, yeni tedbir kararlarında, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurmasına, insani yardımları engellememesine ve suçlarını araştıracak BM görevlilerinin Gazze'ye girişine izin vermesine hükmetmişti. “Refah saldırılarının derhal durdurulması” kararının ardından Tel Aviv’den cevap geldi. İsrailli bakan karara uymayacaklarını açıkladı.

GANTZ BLINKEN İLE GÖRÜŞTÜ: İSRAİL SAVAŞMAYA DEVAM EDECEK

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz,  “İsrail, savaşacak” dedi.

İsrail Savaş Kabinesi tarafından yapılan açıklamaya göre Gantz ABD’nin İsrail’e ve İsrail’in kendini savunma misyonuna verdiği destekten dolayı memnuniyetini dile getirdi.

İsrail UAD'ın kararına uymayacak:

Refah’ta İsrail’in “adil ve gerekli bir harekata giriştiğini” vurgulayan Gantz, "İsrail’in uluslararası hukuka uygun hareket edeceğini" ifade etti. Gantz, “Sivil halka zarar vermemek için çaba göstermeye devam edeceğiz. Lahey mahkemesi yüzünden değil, her şeyden önce kim olduğumuz için” ifadelerini kullandı. Gantz, “İsrail, esirleri geri almak ve İsraillilerin güvenliğini sağlamak için Refah da dahil olmak üzere her zaman ve her yerde savaşacak” dedi.

İSRAİL KARARA UYMAYACAK

İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miki Zohar, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah bölgesine saldırıların devam edeceğini belirtti.

İsrail UAD'ın kararına uymayacak:

Zohar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Uluslararası Adalet Divanı (UAD) yargıçlarını Gazze'ye davet ederek İsrailli esirleri serbest bırakması için "Hamas'ı ikna etmeye" çağırdı.

SALDIRILARIN DURMA İHTMİALİ YOK

"Bu oluncaya kadar Refah'a saldırıların durmasının ihtimali yok." ifadelerini kullanan Zohar, UAD'nin, İsrail'in Refah'taki askeri saldırılarını ve tüm eylemlerini derhal durdurması kararına itiraz etti.

"Gazze'deki İsrailli esirleri kurtarmanın tek yolunun saldırılarla Hamas üzerinde baskı kurmak” olduğunu ileri süren Zohar, buna devam edilmesi gerektiğini savundu.

Öte yandan İsrail, Mayıs ayında ateşkes ve esir takası anlaşması kabul ettiğini açıklamasına rağmen 6 Mayıs'ta Refah'a saldırı başlatmıştı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...