İsrail'de polis şefi'nden savaş karşıtı protestoculara tehdit: "Otobüslere bindirip Gazze'ye gönderirim"

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrail'de polis şefi'nden savaş karşıtı protestoculara tehdit: "Otobüslere bindirip Gazze'ye gönderirim"

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail'in binlerce sivilin ölümüne neden olan saldırıları sonrasında dünyanın pek çok noktasında protesto gösterileri düzenleniyor. İsrail'de de düzenlenen gösterilere polis sert müdahalede bulunurken polis şefi, "Otobüslere bindirip Gazze'ye gönderirim" tehdidinde bulundu.

İsrail ile Hamas arasındaki şiddetli çatışmalar 13. gününde de devam ediyor. İsrail savaş uçaklarının geçtiğimiz günlerde Gazze’de binlerce sivilin sığındığı Al Ahli Baptist Hastanesine saldırı düzenleyerek 500'den fazla kişiyi öldürmesi dünyada büyük bir infiale neden oldu.

Dünyanın çeşitli yerlerinde milyonlarca insan sivillerin hedef alındığı saldırı sonrasında sokaklara dökülürken, İsrail’de de sayıları diğer ülkelerle karşılaştırıldığında çok olmasa da savaş karşıtı gösteriler düzenlendi. İsrail’in liman kenti Hayfa’da düzenlenen gösterilere polis sert müdahalede bulunurken, 6 kişi gözaltına alındı.

İsrail polis sözcüsü Eli Levy, dün yaptığı açıklamada 7 Ekim’den bu yana İsrail’de 63 kişinin ‘terörü’ destekledikleri ya da kışkırttıkları şüphesiyle gözaltına alındığını duyurdu.

İsrail'de polis şefi'nden savaş karşıtı protestoculara tehdit:

İSRAİL'DE SAVAŞ KARŞITLIĞI YASAK

İsrail polis şefi Kobi Shabtai ise polis kuvvetlerinin TikTok kanalında yayınladığı bir video ile Gazze’ye destek verenleri açıkça tehdit etti. Shabtai, israil'de Gazze'yi destekleyen protestolara "sıfır tolerans" tanınacağını vurguladı.

 Shabtai, savaş karşıtı göstericileri yaklaşık iki haftadır kuşatma altında olan ve her gün bombaların yağdığı Gazze'ye göndermekle tehdit ederek, "Her kim İsrail vatandaşı olmak istiyorsa, hoş gelir. Gazze ile özdeşleşmek isteyenleri oraya giden otobüslere bindireceğim." İfadelerini kullandı. İsrail'in savaşta olduğunu da belirten polis şefi, "Kimsenin bizi test edeceği bir durumda değiliz" dedi.

İSRAİL'İ ELEŞTİREN VEKİLE UZAKLAŞTIRMA

Öte yandan İsrail parlamentosunun etik kurulu, solcu Milletvekili Ofer Cassif'i 'İsrail karşıtı açıklamalar yaptığı' gerekçesi ile görevden uzaklaştırdı.

45 gün süreyle görevden uzaklaştırılan Cassif, Hamas'ın saldırısı sonrası "bu şiddeti İsrail istedi" demişti.

İSRAİL BASINI 'SIFIR TOLERANS' DİYE DUYURDU

Shabtai'nin sözleri ve İsrail parlamentosun yaşananlar, ülke medyasında “sıfır tolerans” başlığı ile öne çıkarken sosyal medyadaki yorumlarda kararları destekleyenler kadar eleştirenler de vardı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...