İsrailli doktorlardan insanlık dışı istek: Gazze'deki hastaneleri vurun!

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
İsrailli doktorlardan insanlık dışı istek: Gazze'deki hastaneleri vurun!

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

7 Ekim'den bu yana Gazze'de işlemediği savaş suçu kalmayan İsrail'de yeni bir skandal yaşanıyor. İsrailli doktorlar, Gazze'deki hastanelerin bombalanması için bildiri yayınladı.

Hamas'ın silahlı kolu İzzeddin El-Kassam Tugayları İsrail'e karşı 7 Ekim'de  Aksa Tufanı operasyonu başlattı. İsrail, bu operasyona hava harekatlarıyla karşılık verdi. Hava saldırılarının yanı sıra deniz ve karadan da harekat düzenleyen İsrail, binlerce sivilin hayatını kaybetmesine sebep olan katliamlar yaptı ve yapmaya devam ediyor. İsrail katliamlarına 30. günde devam ederken, İsrail cephesinden sivillerin bombalanmasını destekleyen açıklamalar gelmeye devam ediyor.

İSRAİLLİ DOKTORLAR HASTANELERİN VURULMASINI TALEP ETTİ

Ardı ardına gelen hastane bombalamalarının ardından dünya kamuoyu ayağa kalktı ve İsrail'e ateşkes çağrısında bulundu. Ancak katliamlara kılıf arıyan İsrail cephesinde, Netanyahu destekçileri katliamları meşrulaştırmaya çalışan açıklamalar yapıyor.  Hastanelerde hayatını kaybeden sağlık çalışanları için destek olması beklenen İsrailli doktorlardan vicdanları yaralayan bir açıklama geldi.

Yaklaşık 1.000 İsrailli doktor, "Hamas karargahı olarak kullanıldıkları"gerekçesiyle Gazze’deki hastanelerin bombalanmasını talep eden bir bildiri yayınladı.

HAHAMLAR DA DESTEK VERMİŞTİ

Katliamları meşrulaştırmaya çalışan bir başka grup ise hahamlar. İsrail'de 43 haham, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya, Hamas mensuplarının abluka altındaki Gazze'deki Şifa Hastanesinde saklanması ve sivilleri kalkan kullanması durumunda, buranın vurulmasında herhangi bir sorun olmadığına yönelik fetva verdi.

İsrailli doktorlardan insanlık dışı istek: Gazze'deki hastaneleri vurun!

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...