İsrail’den yeni ölümcül adım! Gazze'deki hükümet duyurdu: Bu durum idam hükmüdür

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail’den yeni ölümcül adım! Gazze'deki hükümet duyurdu: Bu durum idam hükmüdür

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırıları 39’uncu gününde devam ederken Gazze'deki Hükümet Medya Ofisinden yeni bir açıklama geldi. Açıklamada “Gazze Şeridi'nde 2 milyon 300 binden fazla insan kurtarma ekipleri, acil servisler ve sivil toplum ekipleriyle iletişime geçemiyor.” belirtildi. İsrail işgal ordusunun, işlemiş olduğu suçları gizlemek amacıyla internet ve iletişimi kestiğine işaret eden Hükümet Medya Ofisi, “Birbirleriyle iletişim imkanı bulamayan ekiplerin bu durumu Gazze Şeridi'nde idam hükmü demektir.” dedi.

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’nde saldırıları havadan ve karadan devam ediyor. Sivilleri hedef almaktan çekinmeyen İsrail güçleri, hastane ve ibadethaneleri bir bir vuruyor. Hamas’ın 7 Ekim’de başlattığı Aksa Tufanı’nın ardından tüm dünya ile bağlantının kopartıldığı Gazze’de 27 Ekim’den bu yana iletişim kurulamıyor.

2 MİLYONDAN FAZLA İNSANLA İLETİŞİM KURULAMIYOR

Gazze'deki Hükümet Medya Ofisinden yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine operasyonlar düzenlemesiyle eşzamanlı olarak internet erişimi ve telefon iletişimi kestiği kaydedildi. İsrail işgal ordusunun, işlemiş olduğu suçları gizlemek amacıyla internet ve iletişimi kestiğine işaret edilen açıklamada, “Gazze Şeridi'nde 2 milyon 300 binden fazla insan kurtarma ekipleri, acil servisler ve sivil toplum ekipleriyle iletişime geçemiyor.” denildi.

“GAZZE ŞERİDİ İÇİN İDAM HÜKMÜ”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Birbirleriyle iletişim imkanı bulamayan ekiplerin bu durumu Gazze Şeridi'nde idam hükmü demektir. Bu da İsrail'in uluslararası insancıl hukuk ve uluslararası örfleri ihlal etmesi yönüyle yeni bir suç işlemesi demektir.”

İSRAİL’İN GAZZE’YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

CAN KAYIPLARI ARTIYOR

İsrail, 7 Ekim’den bu yana 46'sı Gazze Şeridi içindeki çatışmalarda, 6'sı kuzeyde Lübnan sınırında olmak üzere 365’i asker 1200'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu. İsrail’e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze’deki hükümete göre ölenlerin sayısı 11 bin 240’ı aştı, bu kişilerin en az 4 bin 630’unu çocuklar ve 3 bin 130’unu kadınlar oluşturuyor. Batı Şeria ve Kudüs’te de İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 193 Filistinliyi öldürdü. İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı. İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda 74 Hizbullah mensubu öldü.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...