İsrail'e öfke artıyor: Saldırganlık, çılgınlık seviyesine ulaştı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
İsrail'e öfke artıyor: Saldırganlık, çılgınlık seviyesine ulaştı

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

İsrail’in, Hamas’ı bahane ederek Gazze’de yaptığı katliama bazı ülke liderlerinden tepki geliyor. Gazze’de ateşkes çağrısı yapan Brezilya Cumhurbaşkanı Silva, BM’yi etkisiz kalmakla eleştirdi. İsrail’e tepki gösteren Kolombiya lideri Petro da, Gazze’ye bir uçak dolusu yardım malzemesi gönderilmesi talimatı verdi. Libya ise, İsrail’e destek veren Batılı devletlerin elçilerini ülkeden gönderme kararı aldı.

Malezya Başbakanı Enver İbrahim, hiç kimsenin, ülkesini İsrail’in “saldırganlığını” kınamaktan alıkoyamayacağını ya da korkutamayacağını belirtti. Filistin’le dayanışma içinde olduklarını bildiren Enver İbrahim “(İsrail’in) Saldırganlığı, çılgınlık seviyesine ulaştı. Kadın ve çocuklar katlediliyor. Okullar ve hastaneler bombalanıyor. Nerede Batı’nın bahsettiği adalet, insanlık ve demokratik haklar?” şeklinde konuştu.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Birleşmiş Milletler’i eleştirdi. Silva, “BM daha fazla sorumluluk almalı. BM’nin gücü olsaydı, daha büyük müdahalelerde bulunabilirdi. ABD’nin de daha fazla müdahalesi olabilir ancak halk bunu istemiyor. İnsanlar savaş istiyor, nefreti körüklemek istiyor ancak ben bunu bu şekilde görmüyorum. Beni istediğin kadar eleştirebilirsin; Lula barış hakkında konuşmaya devam edecek” dedi.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, Gazze’ye insani yardım uçağının gönderilmesi için talimat verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...