Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İsrail'e tepki gösteremeyen AB üyelerine Belçika örneği! Boykot için yasa tasarısı sunuldu

İsrail'e tepki gösteremeyen AB üyelerine Belçika örneği! Boykot için yasa tasarısı sunuldu
Fotoğraf Başlığı Israil'e tepki gösteremeyen AB üyelerine Belçika örnegi! Boykot için yasa tasarisi sunuldu

Uluslararası İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) Avrupa uzmanlarından Claudio Francavilla, İsrail'e karşı bir yaptırım uygulayamayan Avrupa Birliği üyelerine Belçika'yı örnek gösterdi. Francavilla, yaptırımları ve hesap verebilirliği desteklemek için AB seviyesinde uzlaşıya ihtiyaç olmadığı mesajını verdi.

Kaydet
a- | +A

İsrail'in Gazze'deki katliamlarını ve işgalini kınama çağrıları Avrupa Birliği tarafından reddedildi. Ancak Belçika, İsrail'e yönelik yaptırımları ve hesap verebilirliği desteklemeyi sürdürüyor.

Uluslararası İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) Avrupa uzmanlarından Claudio Francavilla, Avrupa Birliği'nin (AB) tutumunun aksine Gazze'ye saldırıları karşısında İsrail'i eleştirebilen Belçika'yı diğer üye ülkelere örnek göstererek, "yaptırımları ve hesap verebilirliği desteklemek için AB seviyesinde uzlaşıya ihtiyaç olmadığı" mesajını verdi.

AB SEVİYESİNDE UZLAŞIYA GEREK YOK

Francavilla, HRW web sitesinde kaleme aldığı "Belçika, Gazze'ye güçlü mesaj göndermek için AB'nin zorluklarını aştı" başlıklı makalede, 27 AB üyesinin İsrail'in savaş suçlarını kınayan ve hesap verebilirlik çağrısında bulunan bir tutuma oybirliğiyle ulaşamadığını anımsattı.

İsrail'e tepki gösteremeyen AB üyelerine Belçika örneği! Boykot için yasa tasarısı sunuldu
Başlık Resmiİsrail'e tepki gösteremeyen AB üyelerine Belçika örneği! Boykot için yasa tasarısı sunuldu

TOPLU CEZALANDIRMAYA KINAMA VE HESAP VERİLMESİ ÇAĞRISI

"Ancak Belçika hükümeti, bireysel AB hükümetlerinin ilkelere bağlı kalarak, AB düzeyinde fikir birliği eksikliğinin arkasına saklanmamalarının mümkün olduğunu gösterdi." ifadelerini kullanan Francavilla, Belçika'da aralarında Başbakan Alexander De Croo, Başbakan Yardımcısı Petra De Sutter, Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib ve Kalkınma Bakanı Caroline Gennez'in de bulunduğu hükümetin üst düzey isimlerinin İsrail'in hava saldırılarının yasallığını sorguladığına, Filistin halkına yönelik toplu cezalandırmayı kınadığına ve sorumlulara yönelik yaptırımlar ile hesap verilmesi çağrısında bulunduğuna değindi.

GAZZE'DEKİ KATLİAMLARI DA GÖSTERMEK GEREKLİ

Belçika'da dün, Federal Parlamentonun Temsilciler Meclisi Başkanı Eliane Tillieux, İsrail'in gönderdiği "Hamas'ın saldırılarıyla ilgili videoyu" izletmeyi "O halde Gazze'deki katliamları da göstermek gerekli." diyerek geri çevirmişti. Geçen hafta da Federal Parlamentoya, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki olarak yasa dışı Yahudi işgali altındaki bölgelerde üretilen malların boykot edilmesini içeren yasa tasarısı sunulmuş, sosyalist partiler de destek vermişti. AB yönetimi ise İsrail'in Gazze'de 11 bini aşkın sivili öldürmesine rağmen hala ateşkes çağrısında bulunmak konusunda dahi uzlaşma sağlayamadı.

BAKMADAN GEÇME
Belçika Başbakan Yardımcısı
HABER

Belçika Başbakan Yardımcısı'ndan İsrail'e yaptırım çağrısı: Saldırılar soruşturulsun

Brüksel’deki saldırının ardından Belçika Adalet Bakanı istifa etti!
HABER

Brüksel’deki saldırının ardından Belçika Adalet Bakanı istifa etti!

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.