İsrail'in çekildiği yerde soykırım izleri! Hamas cenazeleri gösterip adalet çağrısı yaptı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail'in çekildiği yerde soykırım izleri! Hamas cenazeleri gösterip adalet çağrısı yaptı

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Gazze'de işgalci İsrail güçlerinin çekildiği yerlerde sessizlik hakim. Geride yüzlerce ceset ve tamiri mümkün olmayan yıkıntılar bırakan İsrail, işlediği savaç suçlarına da delil oluşturdu. Hamas, İsrail güçlerinin cadde, sokak ve evlerde bulunan onlarca şehit naaşının, İsrail'in "soykırım" hedefini ortaya koyduğunu belirtti.

İsrail güçleri 10 gün önce Gazzenin batısına bomba yağdırmış, yine sivilleri hedef almıştı. Refah'ta yeni bir katliama hazırlanan İsrail ordusu, çekildikleri Tel el-Heva ve Er-Rimal'den geriye ölüm ve yıkım bıraktı.

Hamas iki semtte 100 cenaze bulduklarını bildirerek, 'soykırım' delili olarak gösterdi.

İSRAİL'İN SOYKIRIMINA KANIT!

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "İşgal güçleri, Gazze kentinin Tel el-Heva ve Er-Rimal semtlerinden çekilmesinin ardından çoğu keskin nişancıların ateş açması sonucu öldürülen yaklaşık 100 şehit naaşının bulunması, bu oluşumun soykırım amacıyla izlediği suç yaklaşımını ortaya koyuyor." denildi.

HAMAS UAD'A SESLENDİ 

İsrail'in "soykırım" hedeflediği ve Filistin halkını zorla göç ettirmek istediği vurgulanan açıklamada, Uluslararası Adalet Divanına (UAD), "İşlenen suçların belgelenmesi, saldırıların son bulması için bir karar alınması ve bu korkunç eylemlerin önüne geçmek için her türlü tedbirin alınması" çağrısı yapıldı.

YIKIMA UĞRAYAN KENTLERDEN CESET FIŞKIRIYOR

İsrail'in Gazze kentinin batısındaki bölgelerden kısmen çekilmesinin ardından bölgedeki Filistinliler ve sağlık ekipleri, cadde, sokak ve evlerden çok sayıda ceset çıkarmıştı. İsrail ordusunun çekildiği bölgelerde, evlerin ağır hasarlı ya da yıkılmış olduğu, altyapının da büyük oranda tahrip edildiği görülüyor.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...