İsrail'in 'nükleer' çıkışına ABD'den tepki: Bu kabul edilemez

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail'in 'nükleer' çıkışına ABD'den tepki: Bu kabul edilemez

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrailli aşırı sağcı bakan Eliyahu'nun Gazze Şeridi'ne yönelik nükleer bomba tehdidine ABD'den tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Patel, bu açıklamanın 'kabul edilemez' olduğunu vurguladı.

Hamas'ın silahlı kanadının 7 Ekim'de İsrail'e yönelik başlattığı Aksa Tufanı operasyonu karşılıklı çatışmaya döndü, abluka altına alınan Gazze'de 10 binden fazla kişi hayatını kaybetti. İşgalci İsrail'in bölgedeki katliamı sürerken, İsrailli aşırı sağcı Miras Bakanı Amihai Eliyahu geçtiğimiz günlerde abluka altındaki Gazze Şeridi'ne nükleer bomba atılmasının olasılıklardan biri olduğunu söyledi. 

Bu açıklamanın ardından Başbakan Binyamin Netanyahu, Eliyahu'yu kabine toplantılarından süresiz olarak uzaklaştırırken, bir tepki de ABD'den geldi. Basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, tüm tarafların nefret dolu söylemlerden kaçınmasının önemine değindi.

"TAMAMEN KABUL EDİLEMEZ"

Eliyahu'nun Gazze Şeridi'ne nükleer bomba atılmasının olasılıklardan biri olduğuna yönelik açıklamasının "tamamen kabul edilemez" olduğunu söyleyen Patel, 'ülkesinin İsrail'e yaptığı çağrıların İsrail'i uluslararası hukuka uygun davranmaya zorlamada yetersiz kaldığını düşünüp düşünmediğine' yönelik soruyu da cevapladı.

Sözcü Yardımcısı Patel, İsrailli ortaklarıyla yaptıkları görüşmelerde, sivillerin korunması ve Hamas ile siviller arasında ayrım yapılması gerektiği konusunda son derece net olduklarını ifade etti. Devam eden diplomatik görüşmelerin ayrıntılarına girmeyeceğini dile getiren Patel, konuyu gündeme getirmeye de devam edeceklerini kaydetti.

"İSRAİL, KENDİNİ SAVUNMA HAKKINA SAHİP"

ABD'nin İsrail'in eylemlerini desteklediği veya endişe duyup duymadığı konusundaki soruya ise Patel, "İsrail'in kendini savunma ve güvenliğini koruma hakkına sahip olduğuna inanıyoruz. 7 Ekim'de yaşananların dünyadaki hiçbir ülke tarafından kabul edilebilecek bir şey olmadığına inanıyoruz" açıklamasını yaptı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...