Gazze'nin kuzeyi hastanesiz kaldı! Şifa Hastanesi'nde oksijensizlikten ölen prematüre bebek sayısı 6'ya yükseldi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Gazze'nin kuzeyi hastanesiz kaldı! Şifa Hastanesi'nde oksijensizlikten ölen prematüre bebek sayısı 6'ya yükseldi

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

İsrail’in bir ayı aşkın süredir bomba yağmuruna tuttuğu Gazze adeta yerle bir oldu. Açıklanan son rakamlara göre, 41 bin konut tamamen yıkılırken 222 bin konut ise ağır hasar aldı. Gazze Sağlık Bakanlığı, Gazze'nin kuzeyindeki tüm hastanelerin faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı. Şifa Hastanesi'nde oksijensizlikten ölen bebeklerin sayısı 6'ya yükseldi. DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, 'Şifa Hastanesi'nde durum çok vahim. Hasta ölümlerinde feci oranda artış var. Ne yazık ki hastane artık hastane olarak hizmet veremiyor.' dedi. İşte İsrail-Hamas çatışmasında dakika dakika güncel gelişmeler...

İsrail, tam 38 gündür abluka altındaki Gazze’de katliam saçıyor. Hastane, okul, mülteci kampı ve hatta yaralıları taşıyan ambulansları bile hedef alan işgalci ordunun saldırılarında 11 binden fazla Filistinli sivil hayatını kaybetti Çeşitli şekillerde yaralanan on binlerce yaralı ise sistem çöktüğü için sağlık hizmeti alamıyor.

Dünyanın gözü önünde umarsızca savaş suçları işlemeye devam İsrail, Gazze’de insanla ilgili ne varsa hedef alıyor. Öyle ki İsrail ordusunun kuşatma altındaki hava, kara ve denizden on binlerce ton bomba kullanarak düzenlediği saldırılarda alt ve üst yapı yerle bir olmuş durumda.

GAZZE'DE CAN KAYBI 11 BİN 360'A YÜKSELDİ

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 4 bin 609’u çocuk olmak üzere 11 bin 360’a yükseldiğini açıkladı. Şifa Hastanesi’nde hayatını kaybeden prematüre bebek sayısı da 6’ya yükseldi.

Açıklamada Batı Şeria'da ise İsrail güçlerinin saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 180'e, yaralıların sayısının ise 2 bin 700'e yükseldiği ifade edildi.

41 BİN KONUT TAMAMEN, 222 BİN KONUT KISMEN YIKILDI

Açıklanan son verilere göre; İsrail saldırılarında şu ana kadar Gazze Şeridi'nde 41 binden fazla konut tamamen, 222 bin 120 konut ise kısmen yıkıldı. Yüzlerce kamu hizmeti veren bina ve ibadethane büyük hasar aldı.

KUZEYDE İŞLEVSEL HASTANE KALMADI

Gazze Sağlık Bakanlığı, abluka altıdındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki tüm hastanelerin faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

ŞİFA HASTANESİ'NDE 6 BEBEK HAYATINI KAYBETTİ

Şifa Hastanesi Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye,  tıbbi malzeme yetersizliği ve elektrik kesintisi nedeniyle dün yoğun bakımdan ve diğer servislerden 7 hastanın öldüğünü belirtti.

Yoğun bakımdaki 6 prematüre bebek ile 9 yaralı ve hastanın da hayati ekipmanlarda yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle hayatını kaybettiğini aktaran Ebu Silmiyye, üç gün önce İsrail ordusu tarafından kuşatılan hastanede şu ana kadar hayatını kaybedenlerin sayısının 20'ye yükseldiğini kaydetti.

Gazze'nin kuzeyi hastanesiz kaldı! Şifa Hastanesi'nde oksijensizlikten ölen prematüre bebek sayısı 6'ya yükseldi

İsrail'in yakıt girişine izin vermemesi neticesinde bu ölümlerin yaşandığına dikkati çeken Ebu Silmiyye, hastanede hayatları tehlike altında olan 33 prematüre bebeğin daha bulunduğunu söyledi.

Ebu Silmiyye, hastaneye sağlanan 300 litre yakıtın reddedildiği iddialarına ilişkin ise "Yalan ve iftiradan ibaret." ifadesini kullanarak, İsrail'in teklif ettiği yakıtın "hastanenin jeneratörlerini yalnızca 15 dakika çalıştırabileceğini" söyledi.

HAMAS’TAN İSRAİL’E ŞİFA HASTANESİ AÇIKLAMASI

İsrail’in yoğun bakım ünitesi, ameliyathane binası ve doğumhanesini vurduğu Şifa Hastanesi ile ilgili açıklamalarına Hamas’tan cevap geldi.

Hamas, kendilerinin Şifa Hastanesinin yönetiminde taraf olmadıklarını, karar alma mekanizmasında bulunmadıklarını duyurdu. İsrail söz konusu hastaneyi içerisinde Hamas’a ait unsurların olduğunu sürüyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, ‘Şifa Hastanesi'nde durum çok vahim. Hasta ölümlerinde feci oranda artış var. Ne yazık ki hastane artık hastane olarak hizmet veremiyor.' ifadelerini kullandı.

Gazze'nin kuzeyi hastanesiz kaldı! Şifa Hastanesi'nde oksijensizlikten ölen prematüre bebek sayısı 6'ya yükseldi
Uydu görüntüleri Gazze'deki hastanelerin etrafındaki hasarı gösteriyor

ABD’DEN TANSİYONU ARTIRAN HAMLE

Öte yandan ABD bölgede tansiyonu yükseltmeye devam ediyor. ABD bir kez daha Suriye'nin doğusundaki İranlı milisleri hedef alıyor. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'e göre, ABD hava saldırıları Pazar gecesi doğu Suriye'nin Deyrizor bölgesindeki İran İslam Devrim Muhafızları Birliği'ne (IRGC) ve İran destekli milislere ait bölgeleri hedef aldı.

FOX NEWS: ALTI İLA YEDİ İRAN DESTEKLİ MİLİS ÖLDÜRÜLDÜ

Fox News muhabiri Jennifer Griffin'e göre, ABD'nin Suriye'nin doğusunda düzenlediği saldırıda altı ila yedi İran yanlısı savaşçının öldürüldü. Griffin, Pentagon'dan bir kaynağın iki patlamadan birinde İran'a ait bir güvenli evin vurulduğunu söylediğini aktardı.

Saldırılardan birinin Deir el Zor vilayetindeki Albu Kamal'ın batısındaki İran yanlısı milislerin yönettiği bir kampı vurduğu, diğerinin ise Irak sınırına yakın Mayadeen şehrine yakın bir gelinin yakınında olduğu aktarıldı.

İşte İsrail-Hamas çatışmasında dakika dakika öne çıkan gelişmeler

21:22 BM: Gazze'deki insani felaket kapalı kapılar ardında değil, gözler önünde gerçekleşiyor.

16:13 İsrail'in Lübnan'ın sınır bölgesine savaş uçakları ile düzenlediği hava saldırısında 2 sivilin öldüğü belirtildi.

16:04 Mısır'daki El-Ezher Kurumu, İsrail'in Gazze'deki hastanelere uyguladığı "insanlık dışı abluka ve suçları" nedeniyle yargılanması çağrısında bulundu.

15:21 Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, İsrail'in Gazze'nin güneyinde "geçici mülteci kampları kurulması" teklifini reddettiklerini söyledi.

14:54 İsrail, Lübnan merkezli Al Mayadeen televizyon kanalının "devlet güvenliğine zarar verdiği" iddiasıyla ülke içindeki faaliyetlerini durdurarak, yayınlarına yasak getirdi

14:46 İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik kara saldırılarını genişlettiğini duyurduğu 27 Ekim'den bu yana bölgeye 4 bin 300 saldırı düzenlediğini duyurdu.

14:42  Lübnan topraklarından İsrail’in kuzeyine atılan tanksavar füzesi nedeniyle 2 İsraillinin yaralandığı belirtildi.

14:42 Hizbullah, Sınırdaki İsrail askerlerine güdümlü füzelerle saldırı düzenlediklerini açıkladı. 

14:10 Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, İsrail ordusunun 38 gündür yoğun şekilde bombaladığı abluka altındaki Gazze Şeridi’nde temel gıda maddeleri konusunda ciddi sıkıntı yaşandığını, çoğunun tükenmek üzere olduğunu bazılarının ise tükendiğini duyurdu.

12:55 Filistin Kızılayı, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Kudüs Hastanesi'nin her yönüne İsrail tanklarının ve askerlerinin konuşlandığını duyurdu.

11:19 İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da 50 Filistinliyi gözaltına aldı. Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim'den bu yana gözaltına alınanların sayısı 2 bin 520'ye yükseldi.

11:15 ABD'li yazar ve aktivist Lucas Gage, İsrail'i Gazze'deki sivil ölümler nedeniyle eleştirdiği için ölüm tehdidi aldığını belirterek, "Bunlar gözdağı verme taktikleri ve beni rahatsız etmiyor. Susmayacağım. Dünyanın duyması için gerçekleri söylemem gerekiyor." dedi

11:10 ABD'li uzmanlar, İsrail'in, saldırılarını sürdürdüğü abluka altındaki Gazze'nin kuzeyinde bulunan sivillerin çıkışı amacıyla günlük verdiği 4 saatlik "insani aranın" çok sınırlı olduğunu, devam eden saldırılar nedeniyle bu sürenin bölgeye insani yardım malzemelerinin ulaştırılması için yeterli olmadığını vurguladı

10:57 İsrail'in Washington Büyükelçisi Michael Herzog, İsrail'in Gazze için uzun dönemli bir plan konusunda ABD ile istişare halinde olduğunu söyledi

06:35 İsrail Hapishaneler İdaresinin aralarında Mahkum Hareketi liderlerinin de olduğu mahkumların toplu olarak farklı yerlere transfer edilme işlemlerini artırdığı belirtildi

03:54 Kızılhaç Örgütü: Gazze'de durumlar, insani bir felaketin uçurumuna hızla yaklaşıyor

02:05 Hamas Hareketi, kendilerinin Şifa Hastanesinin yönetiminde taraf olmadıklarını, karar alma mekanizmasında bulunmadıklarını duyurdu

00:39 İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, Hamas'ın elindeki İsrailli esirlerin serbest kalması için "anlaşma yapabileceklerini" belirtti

00:26 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "(Gazze) Şifa Hastanesi'nde durum çok vahim. Hasta ölümlerinde feci oranda artış var. Ne yazık ki hastane artık hastane olarak hizmet veremiyor." ifadelerini kullandı

00:11 Dünya Sağlık Örgütü: Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde durum çok vahim. Hasta ölümlerinde feci oranda artış var. Ne yazık ki hastane artık hastane olarak hizmet veremiyor

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...